Koji su to viralni trendovi lepote iz 2022. u koje se poznate ličnosti kunu? Kako smo ušli u novu godinu, vreme je da napravimo mali rewind, i osvrnemo se na tehnike holivudskih zvezda koje su postale popularne u 2022. godini. Od modernog “ćelava Britni” momenta koji je imala Doja Cat, do različitih (možda bizarnih) makeup rutina, izdvojili smo nekoliko trendova koji su nam se, na kraju krajeva, dopali u 2022.

Viralni trendovi lepote iz 2022 – naših 6 favorita

Low bob frizura iz devedesetih

Vreme je da kanališete svoju unutrašnju Rachel Green iz serije Friends, jer će vam ta uloga biti potrebna i za ovaj trend. Ako pratite Zendayu na društvenim mrežama, onda sigurno znate da je imala momenat znatno kraće kose nego što smo od nje navikli, sa puno volumena i teksture. Naravno, ona nije ni prva, a ni poslednja, koja je uskočila na ovaj trend, ali nam se njena verzija ove frizure posebno dopala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

“Sad girl” makeup trend

Ako pratite TikTok, a sigurni smo da pratite, onda ste verovatno čuli i za sad girl makeup trend. Nismo sigurni ko je bila prva tužna devojka koja je ovo pokrenula, ali se nadamo da je sada dobro, znajući da je pokrenula lavinu makeup lookova. Koliko god ovaj naziv bio bizaran, šminka je pomalo i slatka, a da ne govorimo o milionskim pregledima na društvenim mrežama i bezbroj tutorijala koji je izašao. Za vas smo kao inspiraciju izdvojili poznatog modela Iris Law.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)

Pročitajte i ovo: TikTok trendovi za negu lepote koji su obeležili 2022.

Lažni pirsinzi

Iako Bella Hadid nošenjem lažnih pirsinga nije izmislila toplu vodu, ne možemo da ne spomenemo ovaj trend. Ako ste bili “žrtva” grunge ili goth faze tokom svojih tinejdžerskih godina, onda ste verovatno i vi tražili lažne pirsinge, kako biste zadovoljili brigu svojih roditelja što će im dete biti izbušeno. Elem, ovo je savršen način da se igrate sa edgy stilom, bez da se u potpunosti posvetite bušenju rupa na svom telu, tako da je ovo takođe jedan od naših omiljenih trendova iz 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Moderna “wolf cut” frizura

Ovo je još samo jedan od trendova u nizu koji se pojavio na TikToku, ali je postao veoma popularan u čitavoj industriji poznatih ličnosti. Na primer, nama se jako dopada kako je Jenna Ortega iznela ovu frizuru, a ovaj moderniji stil generalno može da vam da više mladalački izgled. Iako frizura koju Jenna nosi ima klasične “iseckane” delove, njen zaobljeni oblik gornjih slojeva i šiške koje uokviruju lice daju joj ženstven i moderan izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Zalizana kosa

Ovo je jedan od trendova koji je zapravo postao popularan nakon što su mnoge devojke imale pixie cut (ili kratku kosu), pa su tragale za novim načinom da stilizuju frizuru dok im kosa ne izraste. Jedna od ličnosti koja je uskočila na ovaj trend bila je i Alexa Chung, koja je u svoj look unela blage zalizane talase i par šnalica koje su akcentovale frizuru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Blajhane obrve

Iako razumemo da možda ovaj trend neće pristajati svakome, nama se, iskreno, malo i dopao. Zbog toga smo odlučili da ga uvrstimo među naše omiljene viralne trendove lepote iz 2022. godine. Ne samo da će vam blajhane obrve dati prostora da se malo više poigrate i eksperimentišete sa ekstravagantnijom šminkom, već vam može istaći i pojedine crte lica. Naravno, ovde moramo napomenuti Doju Cat, koja je otišla korak dalje i pored kose, obrijala i obrve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Pročitajte i ovo: Da li ste znali da je vašem telu takođe potreban retinol?

Tokom 2022. godine mogli smo da vidimo bezbroj trendova koji su se izrodili na društvenim mrežama, uglavnom TikToku, ali ni poznate ličnosti nisu mogle da pobegnu od njih. Nadamo se da će se neki od trendova iz 2022. nastaviti i u 2023. godini, i veoma smo uzbuđeni da vidimo šta nas tek čeka!

Naslovna fotografija: instagram.com/jennaortega

Nenad Grubanoski

Comments