Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

1/2

Zabave je na internetu uvek bilo, ali sada se i kultura preselila u virtuelni svet. Najbrže se organizovala prosveta, iako im treba neko vreme da se uhodaju sa novim načinom prezentovanja nastavnih jedinica i komunikacije sa učenicima, kao i da vide šta će na kraju sa tim (ocenjivanje, završetak školske godine, maturski radovi…) a odmah za njima krenula je sve bogatija ponuda kulturno obrazovnih sadržaja. Možete da gledate domaće pozorišne predstave, filmove iz Kinoteke, slušate koncerte Filharmonije, a možete i da “obilazite” muzejske i galerijske postavke.

Kultura i zabava spadaju u bitne potrebe savremenog čoveka – ne možemo se svesti samo na izdržavanje i preživljavanje, a ne možemo ni da izdržimo i preživimo u psihozi, strahu od nevidljivog neprijatelja, frustraciji zbog ograničenog kretanja, pod pritiskom stresa sa kojim niko nije naučio da se nosi i da ga kanališe, jer prevazilazi naše iskustvo.

izolacija e1584979763283 Virtuelni život u izolaciji

Zaista je fantastično kako su ljudi to brzo shvatili i prihvatili i krenuli da koriste prednosti savremene tehnologije i komunikacije na najkreativniji način. Obilje sadržaja se velikom brzinom pretvara u obilje kvalitetnog sadržaja – u lokalnim sredinama, kao i na nivou cele zemlje, svakog dana se pojavljuju novi kulturno-obrazovni i zabavni programi za decu i omladinu, a sve ustanove kulture rade na tome da svoje programe prilagode i učine dostupnima na internetu.

Postojeće platforme ustupaju svoje usluge onima koji još nisu kreirali platforme, a imaju sadržaje, a svoje mesto u virtuelnom svetu pronalaze i volonterske i humanitarne aktivnosti, organizovane i pojedinačne. Restorani nude potpuno besplatno dostavu jednog obroka starim licima, koja ne smeju da izlaze, a žive u blizini restorana, mladi se prijavljuju za volonterski rad, organizuje se sve – od čuvanja dece roditelja koji moraju da odlaze na posao, preko nabavke i dostave lekova i namirnica, do šetanja kućnih ljubimaca.

Editors choice