Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Zabave je na internetu uvek bilo, ali sada se i kultura preselila u virtuelni svet. Najbrže se organizovala prosveta, iako im treba neko vreme da se uhodaju sa novim načinom prezentovanja nastavnih jedinica i komunikacije sa učenicima, kao i da vide šta će na kraju sa tim (ocenjivanje, završetak školske godine, maturski radovi…) a odmah za njima krenula je sve bogatija ponuda kulturno obrazovnih sadržaja. Možete da gledate domaće pozorišne predstave, filmove iz Kinoteke, slušate koncerte Filharmonije, a možete i da “obilazite” muzejske i galerijske postavke.

Kultura i zabava spadaju u bitne potrebe savremenog čoveka – ne možemo se svesti samo na izdržavanje i preživljavanje, a ne možemo ni da izdržimo i preživimo u psihozi, strahu od nevidljivog neprijatelja, frustraciji zbog ograničenog kretanja, pod pritiskom stresa sa kojim niko nije naučio da se nosi i da ga kanališe, jer prevazilazi naše iskustvo.

izolacija e1584979763283 Virtuelni život u izolaciji

Zaista je fantastično kako su ljudi to brzo shvatili i prihvatili i krenuli da koriste prednosti savremene tehnologije i komunikacije na najkreativniji način. Obilje sadržaja se velikom brzinom pretvara u obilje kvalitetnog sadržaja – u lokalnim sredinama, kao i na nivou cele zemlje, svakog dana se pojavljuju novi kulturno-obrazovni i zabavni programi za decu i omladinu, a sve ustanove kulture rade na tome da svoje programe prilagode i učine dostupnima na internetu.

Postojeće platforme ustupaju svoje usluge onima koji još nisu kreirali platforme, a imaju sadržaje, a svoje mesto u virtuelnom svetu pronalaze i volonterske i humanitarne aktivnosti, organizovane i pojedinačne. Restorani nude potpuno besplatno dostavu jednog obroka starim licima, koja ne smeju da izlaze, a žive u blizini restorana, mladi se prijavljuju za volonterski rad, organizuje se sve – od čuvanja dece roditelja koji moraju da odlaze na posao, preko nabavke i dostave lekova i namirnica, do šetanja kućnih ljubimaca.

Editors choice