Pošto se ne sastajemo sa prijateljima, počeli smo da koristimo video-pozive i da u kvalitetna druženja i razmene računamo telefonske razgovore i tekstualne poruke.

Mnogi tvrde da će ovo iskustvo ujediniti svet u humanosti i razumevanju, jer skoro svi prolaze kroz sličnu situaciju, mnogi su skeptični, ali priznaju da se za sada dobro držimo i da u teškoj situaciji najveći broj ljudi pokazuje svoju najbolju stranu i stavlja na raspolaganje zajednici svoje sposobnosti i znanje, a mnogi veruju da posle borbe protiv korone, više ništa neće biti isto. Da će se svet koji poznajemo, promeniti – promenićemo ga mi sami, sa iskustvom koje ćemo steći u ovoj situaciji.

izolacija 2 e1584979924930 Virtuelni život u izolaciji

Ako uvek postoji ono dobro u lošoj i teškoj situaciji, to možda još uvek ne možemo da sagledamo, ali možemo da naslutimo. Jedna od tih dobrih stvari je svakako činjenica da virtuelni prostor i komunikaciju više ne doživljavamo kao ometanje realnog života, već ih konstruktivno koristimo za osmišljavanje realnog života i u skučenim uslovima prevencije širenja virusa, služi nam da širimo kvalitetne sadržaje, podršku, razumevanje i pomoć.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments