Zimi mnogi od nas osećaju da im se smučila jakna, grejanje, ćebe, dugi mračni dani, kiše, sneg. Pošto ne možete ništa uraditi povodom vremena, osim čekati da prođe, besmisleno je da se učaurite mesecima dok ne stigne proleće.

Pomozite sebi da se oraspoložite i proleće će ubrzo stići.

StressFree1 Više sreće, a manje stresa

Vreme je za promene!

7.00h Joga

Nije tajna da nas joga oslobađa stresa. Joga nas takođe oslobađa i ljutnje, anksioznosti i depresije. Ona smiruje naš centralni nervni sistem i smiruje nas.

7.30h Omlet

Vreme je za doručak! Proteini iz jaja držaće vas do ručka. Napravite kajganu, omlet, šta god da volite.

10.30h Pazi na držanje

Iako deluje nevažno, veoma je važno kako ćeš sedeti i hodati unaolo. Ukoliko se ispraviš, podigneš glavu, automatski ćeš imati više samopouzdanja. Ako se zgrbiš ili iskriviš, odavaćeš utisak da ti nije prijatno sa samim sobom, a onda niko i neće želeti da bude u tvom društvu.

13.00h “Resetuj se”

Najbolje bi bilo da možeš da izađeš i prošetaš malo. Ako ne možeš, pusti kanal na kom se emituju slike iz prirode ili samo gledaj slike mora ili nekog parka, videćeš koliko će ti značiti. Odmorićeš oči, a i automatski ćeš osetiti mir i spokoj.

15.00h Masaža

Izmasiraj se. Malo pritisni vrat gde se gomila stres, ili izmasiraj dlanove ili stopala. Iste sekunde osećaćeš se bolje.

19.00h Morski plodovi

Hrana koja sadrži omega-3 kiseline može smanjiti nivo depresije za 50 odsto. Za večeru, zato, naručite morske plodove.

20.30h Očijukajte

Hormon oksitocin smanjuje stres i podstiče osećanje smirenosti i poverenja. Obično se on luči ljubljenjem, grljenjem i maženjem sa svojim voljenim. Ali ako niste u mogućnosti, dovoljno je da se samo gledate sa nekim. Uspostavite kontakt očima i gledajte čak i u potpunog stranca. Dokazano je da kada se dvoje gledaju u oči, osećaju se ranjivije i stvara se osećaj bliskosti.

22.00h Neka vam se posreći

Naravno da nas seks čini srećnim i opuštenim. Dokazano je da su oni koji imaju odnose dva ili tri puta nedeljno 55 posto srećniji od onih koji nemaju redovan seks. Redovan seks čini nas srećnim, ali ako mislimo da imamo više seksa od prosečne osobe, to nas čini još srećnijim.


Lenka Gatić

Comments