Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Nema boljeg načina da započnete dan od zdravog i osvežavajućeg doručka koji će vam dati snagu za ostatak dana. Utoliko bolje ako vam ovaj obrok pomogne da probudite i svoj metabolizam, te ubrzate njegov rad i rešite se svih onih loših materija koje su se nakupile u telu tokom prethodnog dana. E, to se zaista zove svež početak dana. Ono što bi učinilo čuda za vaše telo rano izjutra jeste detoksikcaija organizma, a mi ćemo vam pomoći da uz sedam različitih recepeta svom organizmu poželite dobro jutro.

Pijte zeleni čaj

Zamenite uobičajenu šolju jutranje kafe sa šoljom zelenog čaja. Znamo da je teško, ali pokušajte. Makar kombinujte jedno i drugo, prvo popijte kafu, pa na poslu recimo popijte čaj, a zatim postepeno kafu izbacite. Zbog ovog zdravog napitka biće vam prvenstveno zavalna jetra, a vaša telo će za to vreme ubrzati proizvodnju ezima za detoksikaciju.

Drink Green Tea Vitki i zdravi: Detoksikacija uz ukusan doručak

Činija kaše je sve što vam treba

Dokazano je da žitarice od celog zrna ubrzavaju proces detoksikacije, a u isto vreme vaš stomak čine srećnim. Dakle, jedna ovsena kaša sa nekoliko komadića sezonskog voća na prazan stomak i vaš metabolizam radiće poput sata.

Grab Bowl Oatmeal Vitki i zdravi: Detoksikacija uz ukusan doručak

Dodajte šparglu

Špargla sadrži probiotik i prebiotik, što je izuzetno važno ukoliko brinete o zdravlju svog digestivnog trakta i njegovog pravilnog rada. Takođe, ovo povrće je puno i vlakana koje pomažu da se osećate sitima. Dan započnite doručkom od dva jajeta, nekoliko komadića špargle sa strane i tosta od žitarica celog zrna. Tako izgleda savršen doručak za detoksikaciju.

Add Asparagus Vitki i zdravi: Detoksikacija uz ukusan doručak

Svakodnevna čaša soka punog zdravlja

Konzumiranje zelenog smutija sa sastojcima poput spanaća, limuna i potočarke daće vašem organizmu pregršt neophodnih minerala i vitamina, a takođe će ubrzati i detoksikaciju.

Daily Juice Vitki i zdravi: Detoksikacija uz ukusan doručak

Napravite voćnu salatu

Jednostano, ukusno, zdravo, a pomaže detoksikaciji. Evo našeg predloga: ananas, kivi, jagode i preliv od javorovog sirupa. Ananas i javorov sirup poznati su po svojoj detoksikacijskoj moći, ali i antiupalnim dejstvima.

Make Fruit Salad Vitki i zdravi: Detoksikacija uz ukusan doručak

Maja Bunčić

Editors choice