Počela je sezona Bika, zemljanog znaka, koja traje od 20. aprila do 20. maja – zato je vodič za Bikove 2024. u našem fokusu. Veruje se da osobe koje su rođene u znaku Bika imaju smirujuću, čvrstu, zemljanu energiju; vole luksuz i zrače kraljevskom aurom, ali im je ukorenjen osećaj udobnosti. Mogu biti tvrdoglavekao što se može očekivati i ponekad pomalo zatvorene, ali su pouzdane, odlični slušaoci i izuzetno brižne. Na njih se svako može osloniti.

Bikom vlada Venera, očaravajuća planeta koja upravlja ljubavlju, lepotom i novcem. Venerin uticaj čini Bika najsenzualnijim zemljanim znakom u zodijaku. Istina je da bi u svom savršenom svetu Bikovi proveli ceo dan kupajući se u kadi prepunoj eteričnih ulja.

Istovremeno, ovi zemljani znaci poznaju vrednost novca. Bikovi se ne plaše da zasuku rukave i naporno rade da bi ga zaradili. Ambiciozni su, fokusirani, otporni i osećaju se najsigurnije kad novac stavljaju na štedni račun.

Poznate ličnosti koje su rođene u znaku Bika su, između ostalih, kraljica Elizabeth II, Megan Fox, Cher, Billy Joel, Stevie Wonder, David Byrne, Adele, Lizzo i Janet Jackson.

Vodič za Bikove 2024: Šta da čitate, gledate, slušate i nosite

Knjiga: “Violeta”, Isabel Aljende

Bikovima će se siguro dopasti ovaj epski istorijski roman. Violetin život počinje 1920. godine i obeležen je svetskim događajima, od posledica Velikog rata, preko španskog gripa koji stiže u njenu južnoameričku domovinu, do Velike depresije u kojoj njena porodica gubi sve. Usred svega toga i više od toga, Violeta živi život pun ljubavi, strasti i radosti. Pišući o svom životu, koji je obuhvatio čak dve svetske pandemije, ona detaljno opisuje sve važno što je obeležilo njen život, preko koga su se prelomile i strahote dramatičnih 1970-ih godina u Južnoj Americi, kao i sve svoje strastvene avanture, poslovne uspehe i velike lične gubitke. Izuzetno uzbudljiv roman, ispunjen toplinom i lucidnošću svojstvenim ovoj velikoj južnoameričkoj književnici.

Film: How to Marry a Millionaire (1953)

Uvek je dobro vratiti se klasicima poput ovog zabavnog filma. Marilyn Monroe, Betty Grable i Lauren Bacall igraju žene koje planiraju da pronađu bogate muževe u ovoj klasičnoj romantičnoj komediji. Uz duhoviti zaplet, film (koji je dostupan na Amazon Prime Video) pruža zadivljujući pogled u zlatno doba Holivuda koji će oduševiti Bikove. Kao vladari kuće vrednosti i prihoda, Bikovi će voleti i deliti želju glavnih likova za sjajem, glamurom i, naravno, luksuznim životom, ali će takođe uživati gledajući kako pronalaze neočekivano blago: pravu ljubav.

Serija: UnREAL

Ova serija pruža uvid iza kulisa na haos koji okružuje proizvodnju takmičarskog programa za upoznavanje. Nakon sloma, producentkinja Rachel Goldberg vraća se u Everlasting, popularnu emisiju za sastanke. Sa reputacijom uspešne u oživljavanju svega čega se dohvati, i izvršnom producentkinjom Queen King koja joj diše za vrat, Rachel mora da se povuče u onome što najbolje radi: da manipuliše takmičarima kako bi stvorila nečuvenu dramu koju gledaoci očekuju. UnREAL odgovara temperamentu Bikova koji su impulsivni i dramatični; uvek puni energije i ne mogu sebi dozvoliti da im bude dosadno ni na minut. Stoga, Bikovi vole dobar zaplet, što ova serija pruža.

Album: Bon Iver – Bon Iver

Kao najsenzualniji znak zodijaka, Bikovi su privučeni muzikom zbog koje se osećaju kao kod kuće. Pod vladavinom Venere, osećaju se najudobnije kad im je život ispunjen doslednošću. Bon Iver održava određenu eleganciju i poetičnost koja je savršeno u skladu sa uravnoteženim mentalitetom Bikova.

Autfit: 3D cvetni detalji

Ove sezone, cveće se ne nosi samo u vidu dezena, već oživljava na odeći u vidu 3D detalja. Bikovi mogu da pronađu odevni komad sa navezenim 3D cvetovima i tako učine svoje prolećno oblačenje malo romantičnijim. Predlažemo mekani kardigan i ogrlicu.

Pročitajte i ovo: Koji ste lik iz filmova Nancy Meyers, na osnovu svog horoskopskog znaka

Naslovna fotografija: instagram.com/emilyshak

Božica Luković

Comments