Iskoristite nekadašnje kontakte

Svi klijenti sa kojima ste uspešno sarađivali tokom svojih prethodnih poslova potencijalno mogu biti i vaši klijenti sada kada ste frilenseri. Najvažnije je da zabeležite sve kontakte ljudi sa kojima ste ostvarili projekte kojima ste bili zadovoljni i da održavate svoju mrežu kontakata. Mreža poslovnih kontakata je oduvek bila izuzetno važna za dobijanje projekata i poslovnih prilika i zato se nemojte opuštati i misliti da vam niko nije potreban. Pratite dešavanja, obnavljajte kontakt i videćete, poslovne ponude će same pristizati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Napravite razliku između radnog i slobodnog vremena

Raditi kao frilenser, naročito ako radite od kuće a ne iz radnog prostora, često može biti zbunjujuće i stavljati vas u poziciju da zaboravljate na razliku između privatnog i radnog vremena. Zato bi trebalo dobro da razmislite o tome koliko vrmena tokom dana želite da utrošite na posao a koje vreme je za vas slobodno. Pratite svoje ambicije ali i svoje potrebe, i nemojte da vam privatni život i odmor pate zarad posla.

Svet se menja, a na vama je da pratite promene

Poslovni svet se menja i konstantno unapređuje. Imamo nove načine poslovanja, nove branše, nove medije za rad i nove poslovne pozicije, i zato nemojte stagnirati. Budite u toku, prihvatite inovacije i promene i gledajte kuda će vas dalje odvesti. Svet kreiraju oni koji se ne plaše rizika!

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Jovana Pantić

Comments