Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Zdrava ishrana je postala imperativ za održavanje dobrog tela, forme, pri procesu mršavljenja ili za unapređenje zdravstvenog stanja. Neretko se zaboravi da bez obzira što jedemo zdrave namirnice, potrebno je i da znamo kada je količinski dovoljno i zdravo. Nemojte da uveravate sebe da je u redu pojesti prepun tanjir pirinča i piletine. Možda je to upravo razlog što ne možete da “skinete” i ta dva poslednja kilograma, koji vas dele od željene kilaže. Zato je važno imati u vidu pravilan unos zdravih namirnica, kako bi porcija (čije su one sastavni deo) zaista bila zdrava, dovoljna i kompletna. 

Razumem da kada ste gladne, vaše oči više upravljaju time koliko ćete hrane staviti na tanjir. Ono što možete da uradite je da mozak naučite da mu je sasvim dovoljno da pojede i tu manju, a pravu i zdravu količinu namirnica koje se uobičajene za zdravu ishranu poput piletine, pirinča, zdravih smutija… Dakle, i dalje možete sve da jedete, ali ovog puta ispravno! I dobićete kvalitetan i pravilan unos i odnos svih nutrijenata, a vaše oči i mozak će se vremenom naviknuti na tu vizuelno mnogo manju porciju.

Smuti

Ova vrsta napitka je sve češće praktikovana za doručak. Smuti, koji god da napravite, može da bude kvalitetan obrok. Ako pijete pune velike čaše, važno je da znate da li preterujete sa mililitražom. Obično standarna veličina bude i do 650ml. A bilo da pijete napravljen smuti u kafiću ili ga pravite kod kuće, pravilan unos je svega 240ml. Kako bi povele računa o tome, koristite najpre biljno mleko (i ne stavljajte više od 100ml) i najviše 150g zamrznutog ili svežeg voća. Pošto je obično banana sastavni deo svakog smutija, najbolje je da koristite samo pola banane, jer ona spada u kaloričniju zdravu namirnicu.

View this post on Instagram

Nana smoooothie

A post shared by CHLOE SZEPANOWSKI (@chloeszep) on

Editors choice