Milica Perović sebe opisuje kao “lovca na balans.” Njen životni put je često menjao stanice i rute, ali nikad destinaciju. Uvek je znala ko želi da bude, i čime želi da menja svet, što ne znači da je put uvek bio udoban, ali je makar naučio tome da ceni svoje krajnje odredište. Njena trenutna stanica je Radio S, na kom ima svoju emisiju “Vikend sa Leni” koju možete slušati subotom od 13 do 17 i nedeljom od 16 do 20 časova. Još u srednjoj školi počela je da se bavi glumom, a kada se pridružila Jutjub ekipi Yasserstain, krenula su mnoga vrata da joj se otvaraju. Iako nije neko ko voli dramatične ulaske, kroz ta vrata je prošla u punom sjaju. Vremenom su devojčice počele da je posmatraju kao uzor, a ona je to iskoristila kao motivaciju da im pokaže koliko se vrednim radom (i radom na sebi) može postići. Popričali smo sa njom o poslu na radiju i o tome da li je konačno uspela da ulovi balans.

9 Voditeljka Radija S, Milica Perović: Dobre stvari dođu trudom i verom u ono što radimo, nikome ne bivaju poklonjene

WANNABE MAGAZINE: Počela si svoju karijeru kao deo Yasserstain ekipe, gde ste na zabavan način edukovali mlađe generacije. Pored mora jutjubera koji ne mogu takvim pristupom da se pohvale, kako ste uspeli da isplivate na površinu? Da li se ipak, i dalje poštuju prave vrednosti?

MILICA: Kvalitet, trud i konstantan rad. Kada radiš nešto u šta veruješ i kada prva tri cilja nisu popularnost, novac i “lagan posao”, tvoje delo pronađe put do publike, šta god to bilo u pitanju. Mislim da je neophodnost broj jedan – dobro i zdravo posložiti kockice u glavi, jer ako ih ne posložiš, nagazićeš na neku bosim stopalom, a svi znamo koliko to iritira. Još uvek se poštuju prave vrednosti, samo su tiše. Ipak, ne treba zaboraviti da breg roni upravo tiha voda.

WANNABE MAGAZINE: Tvoj život je sklon čestim promenama. U poslednje 4 godine postala si majka, supruga, voditeljka, influenserka, glumica i još mnogo toga. Koja promena te dovela do Radija S? Da li si se ikada tamo zamišljala?

MILICA: To je tačno, od neke petnaeste godine mi se život konstantno i vrlo brzo menja. Navikla sam na to i postala mnogo savitljivija. Prestala sam da stremim ka konkretnijim ciljevima i počela sam da se fokusiram na osećaj – kakav to osećaj želim u stomaku, a ostalo neka obavi univerzum. Želela sam zdrav kolektiv, kreativu, novu veštinu, bazu kojoj se vraćam, zajedničke pauze za ručak i šumu. Univerzum se nasmešio i eto me na mom S-u. Tamo sam stigla pukom slučajnošću, a u slučajnosti ne verujem.

WANNABE MAGAZINE: Ono što prati te promene su velike životne odluke. Kada ih donosiš, koga najviše slušaš?

MILICA: Svoj stomak i nikoga više. Niko bolje od mene ne može znati kojim putem treba da idem, isto tako, ja ne mogu bolje od nekog znati kakav njegov put treba biti. To je jako šaroliko. Logici dam tek malo prostora, koliko se valja, sve ostalo prepustim solar pleksusu.

4 Voditeljka Radija S, Milica Perović: Dobre stvari dođu trudom i verom u ono što radimo, nikome ne bivaju poklonjene

WANNABE MAGAZINE: Radio je jedan od najstarijih medija i zbog toga ga mnogi nepravedno smatraju zastarelim. Kako se ti, kao voditeljka, boriš sa izazovima koje to donosi?

MILICA Konstantno razmišljam o novim perspektivama i treniram mozak. Pokušavam dokučiti slušaoce, ali i ostati dosledna sebi. Tek sam na početku, dug je to put. Što se “zastarelosti” tiče, postoji jedna rečenica: “Radio, ne radio, svira ti radio.” Ja bih tu dodala i “Radio saobraćaj, ne radio, svira ti radio.” Nije isti osećaj kada pustiš sam neku pesmu i kada je čuješ na radiju, zar ne?

WANNABE MAGAZINE: Kada bi mogla svoj stil i duh da povežeš sa nekom istorijskom epohom, koja bi to epoha bila?

MILICA: Nisam sigurna koji je pravi odgovor, od svega po malo, ali ako moram birati, možda bi to bio period između 50-ih i 70-ih.

7 Voditeljka Radija S, Milica Perović: Dobre stvari dođu trudom i verom u ono što radimo, nikome ne bivaju poklonjene
Comments