Fascinantno je koliko različitost među nama opredeljuje naša razmišljanja i stavove. Vrlo često ćemo, valjda po inerciji, prvo osuditi svaku različitost bez dobrog razmišljanja o njoj  i sagledavanja  iz više uglova. U prilog tome sigurno ide činjenica da najveću pažnju uvek dobijaju kritičari, dok su svi ostali u senci istih.

Gisele3 Vojnički stil – hot or not?

Stil o kome danas govorimo je definitivno drugačiji od svega na šta smo navikli. On pomera granice seksepila na jedan znatno viši nivo od uobičajenog.  Vojnički stil (Military style) obojen je zemljanim tonovima. Maslinasto zelena, kao i  sve nijanse braon boje, njegovi su glavni predstavnici. Komadi garderobe koji nose maskirnu etiketu su: jednostavne atlet majice, nestrukirane jakne i sakoi, kombinezoni, pantalone sa velikim džepovima, kao i ruksak torbe. Međutim, malim prilagođavanjem ovog stila ženama sa prelepim oblinama, dobili smo rezultate koji će dobar deo muške, a nesumnjivo i ženske populacije, ostaviti bez daha.

Gisele1 Vojnički stil – hot or not? Gisele4 Vojnički stil – hot or not?

Zavodljiva brazilska manekenka, Žizel Bundšen (Gisele Bündchen) military inspiraciju prezentovala je u jednom sasvim novom svetlu, stavljajući akcenat na svoj seksepil koji prosto osvaja. Baršunaste lokne i bronzani ten su svakako u velikoj meri doprineli da se iznova divite ovakvoj viziji i realizaciji stila koji sigurno ne zvuči najženstvenije.

Gisele2 Vojnički stil – hot or not?

Ukoliko vas Žizel Bundšen (Gisele Bündchen) nije ubedila da vojnički stil ipak može biti seksi, onda definitivno morate pogledati spot ruskog di-džeja i producenta Rudenka (Leonid Rudenko) za pesmu  “Everybody”.

Reklo bi se da je ovakav vizuelni eksperiment pravi uspeh jer su mu kao inspiracija poslužile atraktivne devojke, upakovane, doduše vrlo oskudno, u zemljane tonove na čelu sa maskirnim dezenom i ravnim vojničkim čizmama. Krajnje je transparentan dokaz da i bez vrtoglavih potpetica može da se postigne seksi izgled.

U slučaju da ste i nakon spota ostali indiferentni prema ovakvom konceptu, ubrajate se u kategoriju onih koji će sigurno dati negativan odgovor na pitanje s početka.

Gisele5 Vojnički stil – hot or not? Gisele6 Vojnički stil – hot or not?

No, kako bih vam se na neki način odužila što ste bili uporni u mojoj nameri da dokažem suprotno, predahnite uz naš prvi editorijal pod nazivom “The Queen Is Very Dead” i sumirajte utiske.


Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik  kreativne džungle Imagine, Create, Enjoy“. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments