Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Voleti sebe znači poštovati sebi

Da biste postigli sjedinjenje sa sobom potrebno je da budete iskreni prema sebi, jer ta iskrenost je uslov za uspostavljanje integriteta, onog koji vam omogućava da ne nosite društvene maske i da se u svim situacijama ponašate dosledno sebi. Čim postupate protiv svojih pravih osećanja i uverenja, devalvirate svoje vrednosti, pravite kompromis sa sobom i posle se osećate loše zbog toga. Potrebna vam je ta doslednost, da biste sebe poštovali. A integritet, doslednost i poštovanje vam daju slobodu da uvek budete to što jeste. Ta sloboda je vaša sopstvena moć i unutar vaših ograničenja i svih ostalih ograničenja, daje vam sposobnost da kreirate svoj život, da živite autentično i da budete zadovoljni sobom – da volite sebe.

View this post on Instagram

Dreamer 🌙 @houseofcb

A post shared by Zarayna F. (@zaraynaf) on

Uložite u svoj rast i razvoj

Ljudsko biće ima kapaciteta da se stalno razvija i unapređuje svoje sposobnosti. Imate puno posla, kad rešite da ulažete u sebe, jer to znači da treba da otkrijete svoje talente, ili da naučite da ih vrednujete i da ih unapređujete. Mnogi ljudi se nemarno odnose prema svojim sposobnostima i talentima, jer im je lako i prirodno nešto oko čega se drugi trude – generalno, u našem svetu se uvažava i ceni pre svega trud i tako naučimo da uzimamo zdravo za gotovo ono što nam lako ide. A zapravo, najbolji smo u onome što nam ide lako i spontano i u čemu uživamo. Uložite trud u to da vrednujete svoje sposobnosti i talente, radite ono što volite i uživajte u tome – tako osvajate još jedan nivo lične slobode i aspekt svoje autentičnosti i integriteta.

Obratite pažnju na ono što vas oživljava

Ono što vas oživljava, vraća vas kući, ka sebi. To su stvari koje vas nadahnjuju, usrećuju, ispunjavaju, to je radost koju osećate sa nekim ljudima, u nekim aktivnostima, u razmišljanju i delovanju. To je osećaj jasnoće i potreba da duboko udahnete i pomislite kako je život dobar i vredan življenja. Uhvatite svaki takav momenat, osetite radost i zahvalnost, jer prisustvujete čudu spajanja sa svojim bićem, sa svojom suštinom – vraćate se sebi i to je baš ono gde želite da budete.

Naslovna fotografija: instagram.com/zaraynaf

Brankica Milošević

Editors choice