“Nova godina na vrata kuca…” Polako se bliži kraj decembra, a svi znamo i šta on donosi! Praznike! Jeeej! Osim večitog pitanja gde proslaviti najluđu noć i šta za tu priliku obući, najvažnija sporedna stvar su i pokloni. Šta, kome, koliko, u kojoj vrednosti. Muke! No, mi uvek imamo rešenje za vaše probleme te stoga pogledajte koje su to najzanimljivije destinacije za prazničnu kupovinu u Evropi.

Rovaniemi, Finska

Razume se, najbolje poklone možete pronaći u Deda Mrazovoj kući! Tamo nema čega nema tako da će svi, verovatno, biti srećni i zadovoljni onim što su dobili.

slika 129 Vreme je za novogodišnji šoping!

A gde ćete drugde kupiti poklone nego kod Deda Mraza, glavom i bradom?!

Linkoln, Engleska

Ovaj lepi, ruralni gradić će vam pružiti dobru zabavu u tradicionalnom stilu i vrlo povoljnu kupovinu poklona na mnogobrojnim, šarenim tezgama.

slika 230 Vreme je za novogodišnji šoping!

Ovde je uvek gužva u vreme praznika

Briž, Belgija

Sa Brižom nećete pogrešiti! Šta god da se dešava, ovaj grad prosto odiše prazničnom atmosferom! Trgovi su prelepo ukrašeni, ima mnogo tezgi sa svakakvim sitnicama, a popularno je i klizanje na velikom klizalištu. Tu su i uske, kaldrmisane ulice u kojima ćete pronaći zanimljive radnjice pune lepih ukrasa i poklona.

slika 322 Vreme je za novogodišnji šoping!

Naravno, probaćete i čuvenu belgijsku čokoladu i pivo

Prag, Češka

Reči su suvišne – omiljena destinacija za dooobru kupovinu!

slika 416 Vreme je za novogodišnji šoping!

“Paladijum” je jedan od najboljih tržnih centara u Pragu

Puerto Banus, Španija

Ako imate love do krova, obavezno posetite Španiju! Puerto Banus privlači one najbogatije. Prodavnice imaju u ponudi samo najluksuznije brendove, a imaćete prilike i da uživate u suncu usred zime, dobroj atmosferi i još boljoj kupovini! (Pod uslovom da imate sredstva plaćanja.)

slika 511 Vreme je za novogodišnji šoping!

A možete samo i da razgledate. Ulice su predivno ukrašene

Salzburg, Austrija

Ovaj austrijski grad nije poznat samo kao rodno mesto čuvenog Mocarta (Mozzart), već je prepoznatljiv i po svojoj lepoti i raskoši. Pogotovo sada kada je zima, bliže se praznici, sve je divno ukrašeno i čarobno. Obavezno posetite njihova šetališta sa radnjama i suvenir šopovima i počastite i sebe i svoje najdraže ukusnim Mocart kuglama!

slika 69 Vreme je za novogodišnji šoping!

Čuveni novogodišnji vašar

Istanbul, Turska

Svima su poznate njihove ogromne pijace, bazari, gde se nalazi na stotine tezgi sa različitim stvarima koje možete pokloniti. Ne propustite razgledanje, opipavanje i cenkanje, to je prava kupovina!

slika 76 Vreme je za novogodišnji šoping!

Doživite njihov način kupovine uz cenkanje

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Čuvena Baščaršija je lavirint kaldrmisanih ulica gde možete pronaći zanimljive poklončiće poput svilenih marama, grnčarije, egzotičnog nakita i raznih predmeta napravljenih od bakra. Čar ove čaršije je što je svaka uličica posvećna jednom zanatu.

slika 84 Vreme je za novogodišnji šoping!

Može da parira svetskim pijacama

Berlin, Nemačka

Poznat po velikim rasprodajama u ovo doba godine. Možete pronaći razne markirane stvari koje su jeftinije nego u Parizu ili Londonu. Istražujte sporedne uličice, fantastične radnje možete pronaći na malo zabačenijem mestu.

slika 94 Vreme je za novogodišnji šoping!

I uživajte u prelepo ukrašenom gradu!

Budimpešta, Mađarska

Jedan od najlepših, ali i najjeftinijih gradova. Pored brojnih znamenitosti, pošto ste već došli zbog kupovine, posetite najveći tržni centar u središnjoj Evropi – Westend City Center. Ukoliko ne volite tržne centre, za vas su tu Vaci ulica i, takozvana, modna ulica Deak Ferenc Utca u kojoj možete pronaći najpoznatije brendove.

slika 104 Vreme je za novogodišnji šoping!

Očaravajuća praznična atmosfera

Želimo vam uspešnu prazničnu kupovinu!

Izvori fotografija: cityhotel.fi, parentingwithouttears.com, visitflanders.us, wunderground.com, spain-holiday.com, adeenidesigngroup.com, ladywithasuitcase.blogspot.com, commons.wikipedia.org, elamaalakeuksilla.blogspot.com, aibek.nomadlife.org


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta”  po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments