Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Vrhunski saveti za devojke koje putuju u London (1. deo)

Vrhunski saveti za devojke koje putuju u London (1. deo)

Mnogi ne mogu da odole privlačnosti glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva, ali bilo da idete solo ili u grupi, devojke koje putuju u London zaista moraju da neke stvari prouče pre odlaska. Kao i svaki glavni grad, ima svoje prelepe predele i lepote, ali isto tako – ima i ružne strane. Stoga, za devojke je veoma bitno da se raspitaju o bitnim stvarima u Londonu pre nego što kupe kartu do ovog čarobnog grada!

1. Pakovanje

Ako vam kažem da se lagano spakujete delovaće kao da vam solimo pamet, i to najglupljim savetima na svetu, ali, verujte mi, za sve one koji odlaze u London, veoma je bitno da me poslušaju za ovo. Poslednje što želite da vam se desi je da se zamajavate prevlačenjem prtljaga gore-dole po metro stanicama, i po prepunim autobusima. Iako ima liftova, ima i previše stepenica. Ono što spakujete je važno. Moj savet je da spakujete odeću koju možete da nosite u slojevima. Morate da se pripremite za sve “čarolije” britanskog vremena koje je sklono da izmenja sva četiri godišnja doba u jednom danu.

2. Imajte penije kod sebe

Nećete naći mnogo – ako ih uopšte nađete – besplatnih gradskih toaleta u Londonu, a čak i ako ih nađete, bolje bi bilo da ih izbegavate. I dok možete da obavite sve što morate da obavite u muzeju, restoranu ili u pabu, nije baš poželjno jer se mnogi bune protiv takvog “ponašanja”. Kako biste bile pripremljene, uvek kod sebe imajte barem 40 penija u sitnišu. U principu, košta 20 penija i 30 penija da se koristi javni toalet u Londonu, pa bi sitniš trebalo da vam se sastoji od kovanica od 20 i 10.

slika114 Vrhunski saveti za devojke koje putuju u London (1. deo)

London

3. Sigurnosne mere

Generalno, London je bezbedan. Turističke oblasti su pune turista 24/7, pa uvek ima nekoga okolo. Taksista ima dosta, a Trafalgar Skver je jedno od mesta koje je prepuno ljudi celu noć, s obzirom da noćni autobusi kreću odatle. Živela sam u Londonu osam godina i često se šetala sama, i apsolutno se nikada nisam osećala ugroženo. Međutim, sve devojke koje putuju u London bi morale da se pridržavaju mera opreza koje su samo produkt zdravog razuma. Slušajte me sad, devojke: nemojte ići malim, mračnim ulicama ili ići kroz parkove noću same. Velike stambene blokove, kao što je recimo The Projects, najbolje je zaobilaziti, barem u većini slučajeva. Ima dosta zločina, pa čuvajte svoje novčanike, pasoše i pin brojeve.

4. Oyster kartice

Londonski prevoz nije loš, s obzirom da imaju metro još od 1863. godine, i ima dosta autobusa i taksija, ali najbolji način da proširite svoje putovanje a sačuvate novac je da nabavite oyster karticu. Te kartice mogu da se kupe onlajn, na aerodromu “Heathrow” ili na bilo kojoj metro stanici i mogu da se koriste za autobuse i podzemne železnice. Ako nabavite ovu kartu i mapu metroa, putovanje po gradu će biti jeftino i lako!

5. Jezičke prepreke

Engleska i SAD možda govore istim jezikom, ali razlika u rečima koje se koriste ume da izazove neke smešne i prilično sramne momente. Sve devojke koje odlaze u London bi trebalo da nauče razliku između nekih reči. U UK, na primer, reč pants znači trousers (pantalone), dok u američkom znači gaćice. Takođe, ako odete u kupovinu i tražite shirt (majicu), možda ćete dobiti nešto što ne želite jer u Londonu muškarci nose shirts, a žene blouses. I ne radi se samo o odeći. Ima mnogo američkih reči koje Britanci apsolutno ne prepoznaju. Tako da, naučite bar ponešto!

U narednom članku, još pet bitnih stavki koje morate da znate pre odlaska u London!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice