Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

Mnogi ne mogu da odole privlačnosti glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva, ali bilo da idete solo ili u grupi, devojke koje putuju u London zaista moraju da neke stvari prouče pre odlaska. Kao i svaki glavni grad, ima svoje prelepe predele i lepote, ali isto tako – ima i ružne strane. Stoga, za devojke je veoma bitno da se raspitaju o bitnim stvarima u Londonu pre nego što kupe kartu do ovog čarobnog grada!

1. Pakovanje

Ako vam kažem da se lagano spakujete delovaće kao da vam solimo pamet, i to najglupljim savetima na svetu, ali, verujte mi, za sve one koji odlaze u London, veoma je bitno da me poslušaju za ovo. Poslednje što želite da vam se desi je da se zamajavate prevlačenjem prtljaga gore-dole po metro stanicama, i po prepunim autobusima. Iako ima liftova, ima i previše stepenica. Ono što spakujete je važno. Moj savet je da spakujete odeću koju možete da nosite u slojevima. Morate da se pripremite za sve “čarolije” britanskog vremena koje je sklono da izmenja sva četiri godišnja doba u jednom danu.

2. Imajte penije kod sebe

Nećete naći mnogo – ako ih uopšte nađete – besplatnih gradskih toaleta u Londonu, a čak i ako ih nađete, bolje bi bilo da ih izbegavate. I dok možete da obavite sve što morate da obavite u muzeju, restoranu ili u pabu, nije baš poželjno jer se mnogi bune protiv takvog “ponašanja”. Kako biste bile pripremljene, uvek kod sebe imajte barem 40 penija u sitnišu. U principu, košta 20 penija i 30 penija da se koristi javni toalet u Londonu, pa bi sitniš trebalo da vam se sastoji od kovanica od 20 i 10.

slika114 Vrhunski saveti za devojke koje putuju u London (1. deo)

London

3. Sigurnosne mere

Generalno, London je bezbedan. Turističke oblasti su pune turista 24/7, pa uvek ima nekoga okolo. Taksista ima dosta, a Trafalgar Skver je jedno od mesta koje je prepuno ljudi celu noć, s obzirom da noćni autobusi kreću odatle. Živela sam u Londonu osam godina i često se šetala sama, i apsolutno se nikada nisam osećala ugroženo. Međutim, sve devojke koje putuju u London bi morale da se pridržavaju mera opreza koje su samo produkt zdravog razuma. Slušajte me sad, devojke: nemojte ići malim, mračnim ulicama ili ići kroz parkove noću same. Velike stambene blokove, kao što je recimo The Projects, najbolje je zaobilaziti, barem u većini slučajeva. Ima dosta zločina, pa čuvajte svoje novčanike, pasoše i pin brojeve.

4. Oyster kartice

Londonski prevoz nije loš, s obzirom da imaju metro još od 1863. godine, i ima dosta autobusa i taksija, ali najbolji način da proširite svoje putovanje a sačuvate novac je da nabavite oyster karticu. Te kartice mogu da se kupe onlajn, na aerodromu “Heathrow” ili na bilo kojoj metro stanici i mogu da se koriste za autobuse i podzemne železnice. Ako nabavite ovu kartu i mapu metroa, putovanje po gradu će biti jeftino i lako!

5. Jezičke prepreke

Engleska i SAD možda govore istim jezikom, ali razlika u rečima koje se koriste ume da izazove neke smešne i prilično sramne momente. Sve devojke koje odlaze u London bi trebalo da nauče razliku između nekih reči. U UK, na primer, reč pants znači trousers (pantalone), dok u američkom znači gaćice. Takođe, ako odete u kupovinu i tražite shirt (majicu), možda ćete dobiti nešto što ne želite jer u Londonu muškarci nose shirts, a žene blouses. I ne radi se samo o odeći. Ima mnogo američkih reči koje Britanci apsolutno ne prepoznaju. Tako da, naučite bar ponešto!

U narednom članku, još pet bitnih stavki koje morate da znate pre odlaska u London!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice