Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će se održati od 21. do 29. oktobra, Vulkan izdavaštvo će ovogodišnju produkciju obogatiti značajnim brojem naslova i ljubiteljima pisane reči predstaviti pregršt hitova strane i domaće književnosti, svetskih bestselera i popularnih dečjih naslova.

Svoje nove knjige posetiocima Sajma će predstaviti i neki od najpoznatijih autora sa naših prostora.

Vulkan na Beogradskom sajmu knjiga 2023 Evo sta nas sve ocekuje 3 1 Vulkan na Beogradskom sajmu knjiga 2023: Evo šta nas sve očekuje!

Tradicionalno, Vulkan izdavaštvo će ljubiteljima pisane reči tokom ove manifestacije ponuditi značajan broj novih književnih ostvarenja po promotivnim cenama, a već popularne naslove po izuzetno pristupačnim sajamskim cenama.

Kao i prethodnih godina, čitalačka publika može da očekuje vrhunska ostvarenja iz oblasti beletristike koja su zagospodarila svetskim top-listama u godini za nama.

Vulkan na Sajmu knjiga 2023: Evo šta nas sve očekuje

Nova uzbudljiva priča prepuna emocija stigla nam je od autora bestselera Dok se kafa ne ohladi Tošikazua Kavagučija. Za sreću je dovoljna šoljica kafe vraća nas u kafić koji je očarao milione čitalaca širom sveta i upoznaje sa četiri nova putnika kroz vreme. Olivija Ruis, autorka bestselera Sve što krijemo u fioci, vodi nas kroz priču u kojoj posle svih muka na kraju ljubav pobeđuje nasilje, u veličanstvenom romanu o izgnanstvu, izdaji i bratskoj ljubavi Slušaj kako kiša pada. Romantična saga Mersedes Ron koja je očarala milione čitalaca dobila je svoj treći i poslednji deo u fascinantnom romanu Naš greh. U tuđim cipelama Džodžo Mojes, čije knjige već godinama ne silaze sa lista najprodavanijih, savršen je roman za sve koji vole priče o ženskom prijateljstvu.

Ljubav mog života, roman koji će očarati ljubitelje trilera i snažnih ljubavnih priča, ispisalo je pero autorke nezaboravnog romana Propušten poziv – Rouzi Volš. Ljubitelje misterije očaraće roman M. L. Longvort Smrt u zamku Bremon, uzbudljiva i šarmantna priča obojena opojnom atmosferom, romantikom i suncem francuskog juga.

Tačno četiri decenije nakon objavljivanja, u izdanju Vulkan izdavaštva pojavio se i roman Kristina nenadmašnog Stivena Kinga. Grobnica u Veneciji prava je poslastica za ljubitelje misterioznih, intrigantnih priča o istorijskim ličnostima sjajnog Matea Strukula. Stigao nam je i jedan od najpopularnijih BookTok hitova – Kako ubijaju dobre devojke, prvi deo trilogije prodate u milionima primeraka britanske autorke Holi Džekson.

U svojoj najnovijoj knjizi Razmišljam bolje, Kristel Petikolen se fokusira na praktične i primenjive strategije za postizanje višeg nivoa sreće i zadovoljstva u životu. Maestralna hronika intelektualnog putovanja Istorija filozofije E. K. Grejlinga prva je referentna i pristupačna istorija filozofije u poslednjih nekoliko decenija objavljena u jednom tomu. Knjiga dr Nikol LePera Radite na sebi nudi promenu paradigme i afirmiše vrstu osnaživanja koja će zauvek promeniti način na koji pristupamo mentalnom zdravlju i brizi o sebi.

Vulkan na Beogradskom sajmu knjiga 2023 Evo sta nas sve ocekuje 1 1 Vulkan na Beogradskom sajmu knjiga 2023: Evo šta nas sve očekuje!

Na štandovima Vulkan izdavaštva, ekskluzivno na Sajmu knjiga, naći će se i nove knjige Miloša Latinovića Avion za ponoć, Dušana Miklje Istraga o neprilagođenima, Olivere Jovanović Noesis, Milka Štimca Medveđi zagrljaj, kao i knjiga o Dušanu Ivkoviću Aleksandra Miletića Moj krst, moja priča.

Sa nama će biti i Filip Grbić, dobitnik nagrada Miloš Crnjanski i Branko Ćopić, sa novim romanom Kanon potištenog uma, kao i Miodrag Majić sa dopunjenim izdanjem U ime naroda sa osam novih priča, kao i autorka Žaneta Đukić Perišić koja će potpisivati svoju knjigu Najlepša ljubavna pisama svetskih pisaca.

Tokom najveće književne i kulturne manifestacije u Srbiji i regionu organizujemo i druženje sa piscima, te će posetioci Sajma imati priliku da dođu do potpisanog primerka knjige svojih omiljenih autora, među kojima su i italijanski autor Jakopo de Mikelis, koji će čitaocima predstaviti svoju knjigu Stanica, kao i francuska autorka Kristel Petikolen, dobro poznata ljubiteljima popularne psihologije.

Ni Vulkančićev svet nema granica – za najmlađe smo pripremili pregršt edukativnih knjiga, fantastičnih romana, jedinstvenih knjižica sa aktivnostima, a među njima su i: Glava, ramena, kolena i stopala i druge pesmice, Moja prva slagalica: Životinje i Brojevi, Edukativna kutija puna zabave: Brojevi, Britanika: Bebina prva enciklopedija, Dečja enciklopedija: Dinosauri, 200 pitanja i odgovora o životinjama, Kako su sagrađena nova svetska čuda.

Od autora svetskog bestselera Dogmen Dejva Pilkija stigao nam je novi serijal – Ketkid: Klub stripoljubaca, duhoviti grafički roman koji će nasmejati čitaoce svih uzrasta. Za ljubitelje avantura najčuvenijeg miša na svetu tu je novi serijal – Avanture malog Džerija: Operacija blatnjavo čudovište, kao i novi roman Harijet Mankaster Mirabel i magični haos. Uzbudljiva morska pustolovina čeka vas u knjizi Akademija sirena: Ajla i Mehurić.

Ovo su samo neki od brojnih naslova koji vas očekuju na štandovima Vulkan izdavaštva u Hali 1 i Hali 4 Beogradskog sajma, od 21. do 29. oktobra. Dođite da se družimo, čitamo i zajedno tradicionalno proslavimo praznik knjige!

Comments