Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Kako da pomogneš svojoj BFF da ima više samopouzdanja i vere u sebe?

1/2

Niste zadovoljni, mogli ste vi to bolje, propuštate nešto bitno, nikako da ispunite sve uslove da biste najzad mogli da se smirite i malo uživate. Pokušavate da ne kritikujete sebe toliko, da budete malo blaži i nežniji prema sebi, kao što vam savetuje popularna psihologija, ali to je samo još jedna od stvari koje vam ne idu kako vi mislite da bi trebalo i zbog kojih ste nezadovoljni. Evo nekih obrazaca koji deluju iz nesvesnog, koje ne preispitujete i promiču vam ispod radara, zbog kojih ne vrednujete sebe kako valja i ne vidite da vam, zapravo, prilično dobro ide.

Visok prag tolerancije

Količina bola i sreće koju ste iskusili u životu, stvorila vam je toleranciju – navikli ste na ta takva osećanja. Ako ste navikli da podnosite neugodnost, da vam bude loše i eventualno manje loše, to postaje vaša zona komfora i počinjete da se osećate normalno i dobro samo kad vam je loše. I naravno, potpuno ste nesvestni toga, zato je ovo informacija o kojoj treba najozbiljnije da razmislite i da se preispitate. Ukoliko primećujete da vam radosni i srećni trenuci pojačavaju nemir i zebnju, kao da posle njih sigurno sledi neka katastrofa, u pitanju je ovaj obrazac koji vam kvari uživanje u životu – navikli ste na stres i neprijatnost, do te mere da vam sreća i radost izazivaju stres i neprijatnost – samo u ovom stanju funkcionišete.

Stalno mislite o ciljevima

Sve što vam je potrebno da biste bili ispunjeni i zadovoljni, nalazi se tamo negde. Još malo, ali nikako da dostignete to što ste zamislili. Stalno jurite ciljeve i zamisli, u neprekidnoj ste potrazi i tako možete da provedete čitav život, ako ne osvestite svoju zavisnost od odredišta – to je kao da možete da funkcionišete samo ako je obećanje sreće i ispunjenja neprekidno ispred vas, malo van dosega, da biste mogli stalno da se orijentišete ka tim ciljevima i da budete zauzeti i bez daha od aktivnosti. Stanite, jer ćete maraton svog života pretrčati poput sprinta! Zaustavite se i fokusirajte na sada i ovde, boravite u realnosti sadašnjeg trenutka, utišajte se, umirite – ako vam to pođe za rukom, osećaćete se ispunjeno i zadovoljno i bez nekog posebnog razloga.

Negativna vizija stvarnosti

Istina je da mi sami biramo na šta ćemo se fokusirati – na ono pozitivno i dobro, ili na ono negativno i loše. Biranje pozitivnosti ne znači da treba da stavite ružičaste naočari i da propovedate mir i ljubav i da više uopšte ne primećujete sve negativno. Taj izbor znači da birate da vam u životu više znače dragocene stvari poput mira i ljubavi, da vas više angažuju i ispunjavaju, nego briga i strahovi. Naravno da sve negativno, poražavajuće i zabrinjavajuće i dalje postoji i svesni ste toga – ali ne dajete svoju pažnju i energiju tim stvarima, ne “primate” se na njih, ne uživljavate se, ne date da vas uvuku i obuzmu i da vam oduzmu mir i ljubav. To se vežba i nije lako. Ali otkrićete da je moguće i da je rasterećujuće, ako pokušate.

Editors choice