O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/2

Niste zadovoljni, mogli ste vi to bolje, propuštate nešto bitno, nikako da ispunite sve uslove da biste najzad mogli da se smirite i malo uživate. Pokušavate da ne kritikujete sebe toliko, da budete malo blaži i nežniji prema sebi, kao što vam savetuje popularna psihologija, ali to je samo još jedna od stvari koje vam ne idu kako vi mislite da bi trebalo i zbog kojih ste nezadovoljni. Evo nekih obrazaca koji deluju iz nesvesnog, koje ne preispitujete i promiču vam ispod radara, zbog kojih ne vrednujete sebe kako valja i ne vidite da vam, zapravo, prilično dobro ide.

Visok prag tolerancije

Količina bola i sreće koju ste iskusili u životu, stvorila vam je toleranciju – navikli ste na ta takva osećanja. Ako ste navikli da podnosite neugodnost, da vam bude loše i eventualno manje loše, to postaje vaša zona komfora i počinjete da se osećate normalno i dobro samo kad vam je loše. I naravno, potpuno ste nesvestni toga, zato je ovo informacija o kojoj treba najozbiljnije da razmislite i da se preispitate. Ukoliko primećujete da vam radosni i srećni trenuci pojačavaju nemir i zebnju, kao da posle njih sigurno sledi neka katastrofa, u pitanju je ovaj obrazac koji vam kvari uživanje u životu – navikli ste na stres i neprijatnost, do te mere da vam sreća i radost izazivaju stres i neprijatnost – samo u ovom stanju funkcionišete.

Stalno mislite o ciljevima

Sve što vam je potrebno da biste bili ispunjeni i zadovoljni, nalazi se tamo negde. Još malo, ali nikako da dostignete to što ste zamislili. Stalno jurite ciljeve i zamisli, u neprekidnoj ste potrazi i tako možete da provedete čitav život, ako ne osvestite svoju zavisnost od odredišta – to je kao da možete da funkcionišete samo ako je obećanje sreće i ispunjenja neprekidno ispred vas, malo van dosega, da biste mogli stalno da se orijentišete ka tim ciljevima i da budete zauzeti i bez daha od aktivnosti. Stanite, jer ćete maraton svog života pretrčati poput sprinta! Zaustavite se i fokusirajte na sada i ovde, boravite u realnosti sadašnjeg trenutka, utišajte se, umirite – ako vam to pođe za rukom, osećaćete se ispunjeno i zadovoljno i bez nekog posebnog razloga.

Negativna vizija stvarnosti

Istina je da mi sami biramo na šta ćemo se fokusirati – na ono pozitivno i dobro, ili na ono negativno i loše. Biranje pozitivnosti ne znači da treba da stavite ružičaste naočari i da propovedate mir i ljubav i da više uopšte ne primećujete sve negativno. Taj izbor znači da birate da vam u životu više znače dragocene stvari poput mira i ljubavi, da vas više angažuju i ispunjavaju, nego briga i strahovi. Naravno da sve negativno, poražavajuće i zabrinjavajuće i dalje postoji i svesni ste toga – ali ne dajete svoju pažnju i energiju tim stvarima, ne “primate” se na njih, ne uživljavate se, ne date da vas uvuku i obuzmu i da vam oduzmu mir i ljubav. To se vežba i nije lako. Ali otkrićete da je moguće i da je rasterećujuće, ako pokušate.

Editors choice