Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Fizička glad

Ćao! Ja sam tvoj stomak. Ja imam mnogo zadataka, ali jedan od najvažnijih jeste da ti kažem kada si gladan i kada je vreme da me popuniš! Ali, ne brini, veoma sam fin u vezi sa tim. Reći ću ti sporo, sa blagim, skoro prijatnim osećajem praznine i postepeno ću nastaviti da te opominjem da me nahraniš.

Ovo je prava glad. Tvoj stomak je tvoj prijatelj, tvoje telo ti daje biološke signale kada si gladan. Ako si stvarno gladan, to će se desiti polako, blagim, finim osećanjem tačno iznad tvog pupka, koje će polako rasti unutar tvog stomaka opominjući te da napuniš gorivo. U ovim trenucima treba jesti. Videćeš da nemaš specifične čežnje ni za čim. Nećeš morati da pojedeš picu ili kolačić iz pekare odmah. Jednostavno znaš da ti telo govori da treba da jedeš i ti ga poslušaš. Dakle, samo napred, sedi i jedi, nećeš osećati grižu savest, jer znaš da samo slušaš svoje telo i stvarno si gladan.

za tekst Wannabe Fit: Da li ste zaista gladni?

Da li te ova slika čini gladnim? Ako da, razmisli još jednom.

Lažna glad

Lažnu glad je lako “zaraditi”. Samo sediš na trosedu, smeješ se uz televizor i odjednom osetiš da moraš da pojedeš parče čokolade ili neku kalconu? Odjednom si prešao put od 0 do 10 po pitanju gladi. Tek tako, u par sekundi! Ovo je lažna glad. Ili, možda, ne znaš šta želiš, ali znaš da želiš da pojedeš nešto, bilo šta, pa odeš u kuhinju i grickaš malo ovoga, malo onoga, zalogaj peciva ovde, zalogaj torte onde… “Hmmm, ne, ne, ovo nije ono što mi se jede, možda ono drugo…” Ne znaš šta želiš, jer ono što tražiš nije hrana – dakle, spusti dole taj prokleti kolač. Nećeš osetiti satisfakciju. Nastavićeš da jedeš sve dok postepeno ne shvatiš da ti ništa neće zadovoljiti čežnju i odšetaćeš frustriran i osećaćeš grižu savest, jer si pojeo toliko.

Da li si sada zaista gladan?

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Editors choice