Naš dragi stomačić je mesto gde se masne ćelije najviše zadržavaju. Kako bismo ih otklonili, rešili smo da vam damo kratke i jednostavne savete koji će vam pomoći u tome.

Popijte čašu vode pre obroka

Unošenje vode pre jela smanjuje vaš apetit, jer u želucu ostaje manje mesta za hranu.

Ova metoda se najbolje pokazala, na naše čuđenje, na osobama preko 35 godina, ali se takođe pokazala delotvorno i na mlađim. Najpogodnije je da čašu vode popijete 30 minuta pre obroka.

Voda2 Wannabe Fit: Deset saveta za ravan stomak

Ublažava osećaj gladi, smanjuje apetit i produžava osećaj sitosti

Jedite pet puta dnevno, ali u manjim količinama

Režim se sastoji iz doručka, ručka, večere i dva manja međuobroka. Kombinacija hrane koju unosite trebalo bi da vam obezbeđuje od svega pomalo, dakle: belančevine, dijetalna vlakna, kao i zdrave masti i napitke bez šećera.

Upoznajte se sa količinom hrane koja je neophodna vašem telu

Najlošija navika – nepotrebno prejedanje. Ako posle obroka imate osećaj nadutosti ili mučnine, jedno je sigurno – preterujete! Svom organizmu dajte samo onoliko koliko mu je neophodno, a ne dodatno opterećenje.

Odrecite se slatkiša

Da, znamo, ovo jeste najteži deo. Ali, evo, da vam olakšamo – ne morate u potpunosti! Okrenite se onim “zdravim slatkišima”: kašika meda, sirup od urmi ili sok od krušaka! Možda niste navikli i prvi put može biti čudno i neobično, ali je svakako zdravije.

Comments