Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Wannabe Fit: Formula za savršen doručak

Wannabe Fit: Formula za savršen doručak

Bez obzira na to šta tvoj lokalni kafe bar kaže, jutarnja kafa u šolji veličine bureta, čak i sa svim tim mlekom i šećerom, nije obrok.

Za većinu aktivnih devojaka, doručak je baziran na principu pogodnosti i brzine, što može da ima kontraefekat u nutritivnom smislu. Tvom mozgu su potrebne određene hranljive materije odmah na početku jutra radi kasnije celodnevne koncentracije i rešavanja problema i zadataka.

Ipak, “previše veliki” početak može napraviti “previše veliku tebe. Pucaj na to da uneseš 25 do 30 odsto svojih dnevnih kalorija: oko 400 ako pokušavaš da smršaš, 500 ako održavaš kilažu ili 625 ako si veoma aktivna. Evo idealne računice.

53 odsto ugljenih hidrata: Tokom noći, dok spavaš, sagorevaš zalihe šećera u krvi, što je prioritetni izvor energije. Ugljeni hidrati napune ove zalihe brzo. Ali, jednostavni ugljeni hidrati (kolači, krofne, peciva) su no-no! Oni se brzo sagorevaju i izazivaju “napade gladi” i čežnje. Umesto toga, odluči se za složene ugljene hidrate (ovsena kaša i hleb sa celim žitaricama) koji su bogati vlaknima za borbu protiv gladi, sporo se vare i daju ti održivu energiju. Tvoj cilj: 35 – 65 grama ugljenih hidrata i 6 grama vlakana.

woman eating fruit salad1 Wannabe Fit: Formula za savršen doručak

Ako imaš vremena da zastaneš pred pekarom, onda imaš i vremena da napraviš sebi nešto zdravo pre nego što izađeš iz kuće - tvoj organizam će ti biti zahvalan!

27 odsto masti: Teži onim esencijalnim, nezasićenim mastima, koje se mogu naći u orasima, lešnicima, bademima, avokadu i maslinovom ulju. Izbegavaj zasićene masti u puteru, slanini i punomasnom siru. Masti se vare sporo i sprečavaju one žudnje za slatkišima i grickalicama usred dana. Tvoj cilj: 7 – 15 grama masti.

20 odsto proteina: Proteini omogućavaju da se duže osećaš sitom, jer aktiviraju i pojačavaju prirodne hormone za borbu protiv gladi i smanjenje apetita. Možeš da kombinuješ različite izvore za uzimanje proteina (belanca, nemasni jogurt i obrano mleko) kako bi ih unela dovoljno. Tvoj cilj: 15 – 25 grama proteina.

Ako imaš vremena da se zadržiš u pekari ili na nekom drugom mestu, gde obično uzimaš doručak, onda imaš i vremena da napraviš sebi nešto zdravo pre nego što izađeš iz kuće. Ukoliko još uvek nemaš naviku da ustaješ ranije, planiraj unapred i spremi svoj doručak još prethodne večeri. Tvoje telo će ti biti zahvalno!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Editors choice