Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Ukoliko želiš da kroz praznike prođeš ne nabacivši višak kilograma, moraćeš da kreneš da razvijaš drugačiji stav. Reci sebi: “Ja se neću ugojiti za vreme praznika”. Jedno loše ponašanje vodi sledećem i ne možeš sebi da dopustiš da razmišljaš: “Oh, već sam jednom to uradila, još jedanput ne može toliko da škodi”, ili: “Već sam pojela ovu kesicu čipsa, mogu sad da pojedem i tortu”.

Moraš da razmišljaš da ćeš ići u teretanu, ne sledeće nedelje, već danas. Ako si na nekoj prazničnoj proslavi večeras, moraš da zapamtiš da sutra nije otkazano. I ne pravi izgovore. Ne dozvoli sebi da ti sav naporan trud propadne za vreme praznika. Čak i ako želiš da startuješ sa zdravom ishranom i vežbanjem posle praznika, zapamti da, ukoliko za vreme praznika budeš preterala, biće ti potrebno još sigurno nekoliko nedelja da se vratiš na nultu sumu i budeš u stanju da zapravo počneš.

slika 145 Wannabe Fit: Igra sa nultom sumom

Zgodne ribe znaju kako da jedu!

Razvij strategiju odbrane.

Dobre ribe jedu prave namirnice. Počni da jedeš zdrave obroke već sada. Nemoj da se “čuvaš” za gozbu koja te čeka za večeru, već jedi redovne, zdrave i lagane obroke na svaka tri do četiri sata. Na taj način ćeš, kada dođe vreme za okupljanje za gozbom, imati veću kontrolu nad svojim izborima i porcijama.

Odradi svaki unos. Najbolji način vežbanja kako bi sprečila nagomilavanje kilograma je intervalni trening. Učini ga bazičnim: brzi hod, džoging i onda trči što brže možeš, sve to po 30 sekundi ili minut i ponavljaj 25 do 30 minuta.

Natrpaj svoj tanjir povrćem. Salate su nešto što uvek možeš naći na prazničnom okupljanju. Izbegni one sa majonezom i pavlakom i odluči se za raznovrsno, sveže povrće.

slika 244 Wannabe Fit: Igra sa nultom sumom

Odluči se za dezerte sa voćem, orasima i kakaoom, umesto onih sa kremastim sadržajem

Biraj belo meso i ribu. Čisti proteini su tvoj saveznik, ali prepoznaj da li su pravljeni na zdrav način. Organizam se bolje nosi sa proteinima u večernjim satima, a sa ugljenim hidratima pre podne, zapamti da zaobiđeš zemičke i pogače.

Jedi dezerte od voća, oraha i prave čokolade. Izbegavaj one kremaste torte – te su najkaloričnije.

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Editors choice