5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

S vremena na vreme, iskreno, baš onako samo želim da jedem čokoladu za doručak. I ručak. Pa i večeru. Retko mi dođu takvi dani, ali eto, dođu. U tim trenucima želje za tonama i tonama čokolade zgodno je znati par stvari. Prva od tih stvari jeste da, ukoliko osećate vrlo jaku želju za čokoladom, to može ukazivati na manjak magnezijuma. Pošto čak 80 procenata populacije ne unosi dovoljno magnezijuma kroz ishranu, jasno nam je zašto mnogi od nas stalno žude za nekim čokoladnim užitkom. Da biste izbegli ovaj efekat koji vam ne može ništa dobro doneti (ako se javlja previše često, barem), jedite hranu bogatu magnezijumom – ribu, koštunjavo voće, spanać ili zelenu salatu.

Čokoladne kuglice Wannabe Fit: Koja čokolada je najbolja za tebe?

Hajde, uzmi me, nisam ja toliko loša...

Dalje, čokolada sadrži mnoge moćne antioksidante. Ali, kako oni često dolaze uz mnogo prostih šećera, masti i kalorija, morate pažljivo vršiti izbor svojih čokolada. Pogledajmo ovu jednostavnu skalu…

Bela čokolada je obična pozerka. Ona je derivat čokolade, ne sadrži kakao – pravi i primarni nutrijent čokolade. Nema zdravih vesti ovde, idemo dalje…

Mlečna čokolada – dobar pokušaj. U mlečnoj čokoladi se nalazi 75 procenata manje kakaoa i duplo više šećera nego u crnoj čokoladi. Jako nam je žao – ovo je praktično bombona.

Prelazak na tamnu stranu sa crnom čokoladom. Postoje dobre masti i loše masti. Crna čokolada sadrži zasićene masti koje dolaze najviše iz stearinske kiseline, koja, u poređenju sa drugim zasićenim mastima, ne podiže nivo holesterola. Nije loše!

70 procenata je već ozbiljna priča. Zato, izaberite onu čokoladu koja sadrži 70 procenata i više kakaoa. Što je veći procenat kakaoa, manji je procenat šećera. Takođe, ključ je u umerenosti. I ne, ne pričam o jednoj kockici mesečno ili “samo praznicima”. Jesti dobru čokoladu svakog dana je ok. Samo držite na umu da na svakih 30 grama čokolade dolazi oko 150 kalorija. Vežbajte samokontrolu, ali takođe i vežbajte, vežbajte.

Moćan puder! Nezaslađeni kakao je izvor flavonoida (nekada poznatijih kao vitamin P), koji mogu pomoći u prevenciji srčanih bolesti. Napravite staru dobru toplu čokoladu – mleko, kakao i samo malo šećera – i uživajte u svom slatkom napitku…

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Editors choice