Sneg je napadao, ali mi ne odustajemo! Ukoliko je tvoj put do teretane neprohodan, ne očajavaj! Spremili smo za tebe setove vežbi koje ne oduzimaju mnogo vremena i možeš ih raditi svakodnevno i to u svojoj sobi. Pusti laganu muziku i baci se na zatezanje!

Ove vežbe zatežu noge kompletno. Guzu, butine, listove, unutrašnju i zadnju ložu i spoljna bedra. Ako ovaj set budeš radila dva do tri puta nedeljno, biće potrebne dve nedelje da bi ti počela da primećuješ rezultate, šest nedelja da bi tvoji prijatelji počeli da primećuju, a dva meseca da bi ceo svet počeo da primećuje kako su tvoje noge fantastično zategnute! Nikako ne zaboravi da dobro razgibaš kolena pre nego što kreneš u akciju.

20 puta čučnjevi – Stani u raskoračni stav, ne uži od širine ramena, ali ne toliko širok da te onemogući da radiš, već se izbalansiraj u udoban položaj. Čučnjeve radi tako što ćeš spuštati guzu što niže, kao da pokušavaš da sedneš, ali da ne dopustiš da ti kolena idu preko vrhova prstiju.

30 puta iskoraci – Ako možeš da ih radiš krećući se kroz prostor, to bi bilo idealno (na primer, da možeš da napraviš 10 koraka, pa da se vratiš nazad i tako do 30), ali nije neophodno. Iskoračuj naizmenično nogama napred, pravi što duže korake (ugao od 90 stepeni je idealan) kako bi što više zatezala guzu i što manje štetila kolenima.

tumblr lzcwikGC9d1rnzm2eo1 500 Wannabe Fit: Ljubav za noge

Radi ove vežbe svaki treći dan i primetićeš rezultate za samo dve nedelje!

40 puta vežba za listove – Stani na stepenik do pola stopala (slobodno se pridržavaj za nešto radi ravnoteže), podigni se skroz na prste i vrati nazad. Ova vežba je za listove fantastična! Praktikuj da je radiš bukvalno svaki put kad se penješ uz stepenice, neka ti postane navika.

50 sekundi sedeći naslon uza zid – Pronađi zgodno mesto u stanu, nasloni se na zid i simuliraj stolicu. Neka ti kolena stoje pod pravim uglom. Osetićeš da ti zadnja loža gori, ali izdrži 50 sekundi!

100 puta skakutajući raskoraci – Razgibavanje! Ova vežba će ti isprva možda delovati naivno (a tvojim ukućanima čak i luckasto), ali zateže noge kompletno, unutrašnju ložu i guzu naročito! Širi i skupljaj noge kroz lagane skakutajuće pokrete. Neka ti raskorak bude malo širi od širine ramena.

Odradi svoj put od vrha piramide ka dnu, a zatim nazad. Kada ti postane previše lako, ponovi čitavu piramidu dva puta.

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitteru uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Comments