Od blistave kože, preko jakih zuba, sjajne kose i beskonačne energije – sve ovo ćeš imati ako okreneš novi list i posvetiš se svom zdravlju. Osećaćeš se bolje, izgledaćeš bolje i bićeš pozitivan uticaj na svet oko sebe.

Počni sa povećanjem unosa vitamina C. Dodaj kriške limuna ili pomorandže u vodu ili ih pij sveže ceđene. Citrusi pomažu u borbi protiv akni i povećavaju imunitet organizma.

Pravi zelene šejkove od voća i povrća – popij jedan svakog dana. Možeš eksperimentisati sa sastojcima koje ubacuješ u blender kako bi dobila različite ukuse, boje i teksture. Napravi ukusan voćni napitak: ubaci omiljeno voće u blender sa jogurtom i kockama leda i dobićeš osvežavajući energent za organizam!

slika 1 Wannabe Fit: Najbolje namirnice za lepotu

Šejkovi od voća i povrća su ukusni, zdravi i ne sadrže bespotrebne kalorije

Mnogima od nas fali gvožđa, što veoma loše utiče na krvnu sliku. Zbog loše krvne slike smo malaksali, ubledeli i hronično umorni. Stavi na to tačku! Jedi više hrane koja obiluje gvožđem, poput spanaća, jaja i mahunarki. Osetićeš drastičnu razliku posle samo par nedelja!

Omega 3 masne kiseline čine čuda za kožu. Jedi više oraha, ribe (najbolje losos), spanaća, pasulja i maslinovog ulja da bi održala ćelijske membrane snažnim i elastičnim i da bi pomogla svojoj koži da bude vlažna i zategnuta.

Zeleni čaj ima fantastične antioksidantske sposobnosti i ne samo što štiti kožu od sunca, već postoji i psihički aspekt njegovog konzumiranja. Kada piješ zeleni čaj, znaš da činiš nešto dobro za sebe, želiš da jedeš generalno bolje i držiš se dalje od loših namirnica da bi izbegla obrnute efekte.

Kako bi energiju i polet držala na zavidnom nivou tokom čitavog dana, ne preskači najvažniji obrok u toku dana – doručak. Jutarnji obrok bi trebalo da zaokruži set složenih ugljenih hidrata (ovsene pahuljice ili kaša), proteina (belanca i jogurt), vitamina i vlakana (banana, jabuka ili neko drugo voće ili povrće) i zdravih masti (sirovo koštunjavo voće).

slika 218 Wannabe Fit: Najbolje namirnice za lepotu

Ne preskači najvažniji obrok u toku dana!

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Comments