Želite da smršate, a nikako se ne usuđujete ni da planirate dijetu, jer ste ubeđene da nećete izdržati, ali i da taj način neće biti delotvoran.

Naravno da niko nije spreman da menja navike iz korena, ako rezultati nisu na vidiku, a još teže je ukoliko je dugačak put pred vama, koji zahteva dosta zalaganja i odricanja.

155 Wannabe Fit: Najčešće greške koje pravimo prilikom planiranja dijete

Preskakanje obroka

Obroci vam nisu redovni, a jedini razlog je zbog toga što mislite da neredovnom ishranom možete smanjiti unos kalorija i brže smršati.

Ipak, ovo preskakanje radi protiv vas, jer može usporiti metabolizam i dovesti organizam u nezavidnu situaciju da maksimalno crpi energiju. Ukoliko ste već na dijeti, potrudite se da se hranite normalno i da jedete u ograničenim količinama. Samo tako uspećete da ustalite režim ishrane i da ne gladujete ni u jednom trenutku.

Ne dozvolite da vam stomak satima bude prazan

Najgora stvar je pregladneti, a onda se prejedati.

Intenzivno natrpavanje hranom samo može stvoriti mučninu, a i višak kalorija. Dolazimo do zaključka da ne treba ići iz krajnosti u krajnost.

Kada je metabolizam sit, onda organizam može da radi ispravno, a to su i potvrdili najpoznatiji dijabetičari širom sveta. Ukoliko niste pak gladni 4 do 5 sati od poslednjeg obroka, najbolje rešenje bilo bi da smanjite porcije.

Comments