Bliži se kraj februara. Sve je toplije. I, ukoliko već nisi krenula da paničiš – krenućeš uskoro.

Proleće samo što nije i pre nego što dođeš u situaciju da ne možeš da se uvučeš u svoje omiljene uske pantalonice, kreni da radiš na svojoj figuri. Ovog puta nemoj da odustaneš.

1. Ubrzaj se

Čak i ako znaš da neko ko je verovatno više zauzet od tebe upravo sada trči, dok ti spavaš/blejiš/hvataš zjale – ništa strašno. Ukoliko nisi fanatično opsednuta vežbanjem i fizičkim izgledom, i ukoliko još uvek nisi pronašla način da uživaš u blagodetima višečasovnog znojenja (a, one su tu – veruj mi), najnovija istraživanja su pokazala da je dovoljno da odvojiš 15 – 25 minuta na dan za vežbanje, kako bi krenula da primećuješ pozitivne promene na svom telu. Ukombinuj nekoliko ključnih vežbi za zadnjicu, stomak i noge i radi ih u nekoj petnaestominutnoj pauzi.

slika 137 Wannabe Fit: Pet fitnes trendova za 2013. godinu

Evo ideje - prijavi se sa mamom na kurs pilatesa!

2. Čaj, đus i voda

Ok, vreme je da konačno zaboraviš na gazirana pića. Ona ne služe ničemu – osim stvaranju celulita i štete jetri, srcu i psihi. Šta će ti to? Nemoj da piješ dodatne kalorije. Umesto toga, okreni se čajevima, sveže ceđenim sokovima, limunadi i, što je čak i najvažnije, vodi. Ove tečnosti će ubrzati tvoj metabolizam, očistiće tvoje telo od toksina i pomoći će ti da istopiš neželjene masnoće.

3. Tvoje telo je sve što ti je potrebno

Jesi li čula da, upravo sada, ti držiš svu opremu koja ti je potrebna da bi vežbala? Tvoje ruke i noge. Da, to je sve što ti je potrebno. Jedan od najboljih fitnes trendova koje bi trebalo da pratiš u 2013. je dobro staro razgibavanje i kondicioniranje koje si radila na časovima fizičkog. Trči, radi trbušnjake, sklekove, istezanje, preskači konopac! Nemoj da ti “nedostatak opreme za vežbanje” bude izgovor, jer on apsolutno nije validan.

4. Vežbanje u paru

Smara te da vežbaš sama? Dobro, de. Imaš li ti drugaricu, druga, dečka, mamu, tatu, brata, sestru, tetku – koje bi povukla da vežbaju sa tobom? Sigurna sam da imaš. Prijavi se sa mamom na neki kurs pilatesa ili radi neke zanimljive vežbice u paru sa drugaricom.

slika 235 Wannabe Fit: Pet fitnes trendova za 2013. godinu

Kupuj zdravu hranu kako bi jela zdravu hranu

5. Posećuj prodavnice zdravlja

Ne, ne mislim na prodavnicu brze hrane ili lokalni štand sa girosom. Mislim na dobre, stare prodavnice zdrave hrane i pijace. Nakupuj se žitarica, muslija, ovsenih pahuljica, integralnih štanglica, crne čokolade, sirovih badema, indijskog oraha, pirinčanih pahuljica… A potom – na pijac’ po voće, povrće, zeleniše, svež sir i jaja. Ako napuniš frižider dobrom hranom, ješćeš dobru hranu.

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Comments