5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ne večeras, ne od ponedeljka, ne od proleća – sada je jedino pravo vreme da kreneš da činiš pozitivne stvari za svoje telo, koje će još kako uticati na tvoje dobro raspoloženje, zdravlje i kvalitet života.

Unos H2O. Svi znamo da moramo piti makar dve litre vode dnevno. Koliko vas to zapravo radi? Jedna ručica? Dve? Nosi sa sobom flašicu i pij toliko mnogo da bukvalno moraš da ideš u toalet na svakih 15 minuta.

Opuštenost i optimističnost bi trebalo da su prvi na tvojoj listi prioriteta! Ljudi koji su srećni, nasmejani, smireni i ne dopuštaju da im stres i ubrzan život dođu glave, imaju smanjen rizik od povišenog pritiska, holesterola i bolesti na nervnoj bazi. Takođe, kvalitetni međuljudski odnosi podići će tvoje šanse za dug i ispunjen život!

Poveži se s prirodom. Vrlo je jednostavno. Jedi hranu koja je nastala u prirodi, pod suncem i nebom, na čistom vazduhu. Razni industrijski proizvodi, koje često nazivamo “hranom”, a koji su nastali u fabrici, u veštačkim uslovima, koji imaju maskote u reklamama i napravljeni su tako da ne mogu da se pokvare – ti proizvodi se ne nalaze na redovnom meniju za sreću i dugovečnost.

Voće i lešnici u tanjiru Wannabe Fit: Pet zdravih navika koje produžavaju život

Hrana koju nam je priroda sama darovala jedina je prava hrana

Pokreni se. Živimo u takvom periodu gde smo, kao društvo u globalu, premalo aktivni. Gledamo igre umesto da se igramo. Vozimo se umesto da hodamo. Samo naše postojanje od nas zahteva minimum pokretljivosti i fizičke aktivnosti koja je potrebna za život. A to je vrlo, vrlo loše. Da bismo imali zdrav i maksimalno ispunjen život potrebno je da se odlepimo od ekrana, ustanemo iz fotelja i stolica i pokrenemo se.

Dotakni sopstvenu smrtnost. Jedini budilnik za otrežnjenje nalazi se u nama samima. Iako se mnogi ponašaju kao da jeste – naše vreme na ovoj planeti nije beskonačno. Ne čekaj promene. Živi sada, radi sada, uživaj sada. Uvek budi najbolje od sebe!

I nemoj da piješ gazirana pića. To je, mislim, užas.

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Editors choice