Imaš lošu naviku da svratiš u pekaru ili kiosk svakog jutra? Ili možda čak u potpunosti preskačeš doručak? Stavi na to tačku! Započni svoj dan ovsenom kašom i uživaj u svim njenim koristima…

1. Ovsena kaša je preukusna. Ovo ne zahteva nikakvo dalje pojašnjavanje.

2. Ovsena kaša te opskrbljuje vlaknima i energijom. Osim što je ovas najkvalitetnija žitarica, takođe se nalazi i na listi žitarica sa najvećim procentom proteina, što je sjajna vest – vlakna i proteini utoljuju glad na duge staze, a složeni ugljeni hidrati daju energiju.

3. Ovsena kaša se sprema brzo i lako. Svoju kašu možeš pripremiti i unapred. Uveče je prelij mlekom, stavi u frižider, a ujutru samo dodaj toping po želji.

Ovsena kaša sa jagodama i čokoladom Wannabe Fit: Sve prednosti ovsene kaše

Svoju ovsenu kašu uvek možete dopuniti sezonskim voćem!

4. Ovas stabilizuje nivo šećera u krvi i može smanjiti rizik od dijabetesa. Zbog velike količine vlakana i složenih ugljenih hidrata u ovasu, smanjuje se njegova brzina konvertovanja u proste šećere. Ovo smanjuje želju za bespotrebnim grickanjem i održava normalan telesni nivo insulina.

5. Ovsena kaša je 100 odsto prirodna. Kada kupite ovas – kupili ste ovas! Bez dodataka, bez prostih šećera, bez suvišnih kalorija i iscrpljenih nutrijenata. Reguliše digestivni sistem, podiže imunitet i preventivno deluje na stvaranje kancera.

6. Ovas sadrži mnoge vitamine, gvožđe i druge minerale, kao i antioksidante. Sadržina ove žitarice lako se može povezati sa boljim mentalnim performansama, fizičkom spremnošću, lepšim i sjajnijim noktima, kožom i kosom, kao i generalno boljim zdravljem.

Ovsena kaša sa bananama i orasima Wannabe Fit: Sve prednosti ovsene kaše

Banane, ananas i orasi su sjajan toping!

7. Ovsene pahuljice snižavaju holesterol i krvni pritisak. Ovas sadrži specijalna vlakna koja smanjuju nivo holesterola i preventivno deluju na bolesti srca i infarkte.

8. Mogućnosti su beskrajne! Postoji stotine potencijalnih kombinacija u kojima možeš konzumirati ovsenu kašu: možeš dodati razno sveže voće, semenke, koštunjavo voće, džemove i prirodne putere, mleko, jogurt i još mnogo toga kako bi tvoj zdrav ovseni zalogaj uvek bio “u fazonu”!

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Comments