Nema sumnje – doručak je najvažniji obrok u toku dana. Daje polet tvom organizmu i pomaže ti da ostaneš vitka. Bilo da si previše zauzeta ili jednostavno nisi gladna, pronašli smo najbolje, ukusne načine da ti pomognemo da ne preskočiš svoj jutarnji obrok.

Ako želiš da ostaneš sita tokom celog jutra

Nemasni jogurt sa žitaricama je tvoja jutarnja “elektrana”. U samo jednu činiju upakuje se ogromna količina proteina i složenih ugljenih hidrata. Plus, umešaj neko koštunjavo voće (bademe ili orahe) i neko sveže voće, kako bi zatvorila svoj nutritivni krug.

Ako ti treba nešto brzo

Umesto za pecivo iz obližnje pekare (ili, ne daj Bože, samo kafu), uhvati se za bananu, mandarinu ili jabuku. Sveže voće obiluje vitaminima i vlaknima koja ti daju energiju i utoljavaju glad.

Ako nikada nisi gladna pre 12h

Ako tvoje telo nije naviklo na to da ima doručak, olakšaj mu put do toga tako što ćeš ubaciti neki šejk od voća ili povrća u prepodnevne časove. Započni svoj dan sa vitaminima i hranljivim nutrijentima. Takođe, saseci svoje ponoćno grickanje i vršljanje po frižideru koje uništava tvoj jutarnji apetit!

slika ya tekst Wannabe Fit: Tvoj doručak i ti

Postoji mnogo zdravih načina na koje možeš započeti svoj dan, a preskakanje doručka nije jedan od njih!

Ako ti treba punjenje baterija posle treninga

Složeni ugljeni hidrati i proteini su od esencijalne važnosti za oporavak mišića. Ukombinuj kajganu sa povrćem, integralni pirinač i čašu obranog mleka ili jogurta i imaćeš pobednički start.

Ako pokušavaš da izgubiš kilograme

Smanji porcije i zameni svoju jutarnju café au lait šoljom zelenog čaja – to će ubrzati tvoj metabolizam. Što se tiče glavnog jela, pojedi kuvano jaje ili kajganu sa povrćem. Ako uvrstiš jaja u svoj doručak umesto peciva izgubićeš i do 65 odsto više kilograma.

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Comments