Često čujem da devojke izgovaraju stvari poput ovih: “Ne želim da dižem tegove i postanem previše mišićava” ili “Tegovi su za muškarce – ne želim da se pretvorim u muškarca.”

Am, zvrc zvrc, devojčice. Ti, naravno, shvataš da se to ne dešava preko noći? Plašiš se da će te tegovi učiniti “previše mišićavom”? Razmisli ponovo.

za tekst slika Wannabe Fit: Zavoli svoje bučice!

Više mišićne mase pomaže brže sagorevanje masnih naslaga!

Treninzi sa opterećenjem pomažu izgradnju čistih, mršavih mišića koji su od velike pomoći za gubljenje viška kilograma. Što više mršavih mišića imaš, to više kalorija sagorevaš.

Pametni ljudi iz fitnes industrije tako kažu. A i dokazali su nam: potvrđena je činjenica da, ako ubaciš treninge sa opterećenjem – čak i samo 11 minuta na dan, tri puta nedeljno – povećaćeš nivo potrošenih kalorija za 130 na dan. Imaj na umu da se normalnim dnevnim energetskim unosom smatra oko 2000 kalorija i da ih uglavnom potrošiš obavljajući svakodnevne aktivnosti. Prosta računica:

UNOS – 2000 kalorija, POTROŠNJA – 2000 kalorija = ova osoba će održavati kilažu.

UNOS – 2000 kalorija, POTROŠNJA – 2500 kalorija = ova osoba će gubiti na kilaži.

UNOS – 2500 kalorija, POTROŠNJA – 2000 kalorija = ova osoba će dobijati na kilaži.

Dakle, što imaš više mišićne mase, sagorevaćeš više masti i izgledaćeš zategnutije. Neka to bude tvoj cilj! Fokusiraj se na topljenje masti i na stvaranje mišića.

Javljajte nam svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Comments