Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Dizajn cipela “Fashion Prisoner by Ana Cvejic” izabran je u Top 10 finalista na Cinderthriller takmičenju koje je organizovala italijanska modna kuća Alberto Guardian i kultni “I-D Magazine”. Prijava je bilo iz preko 50 zemalja. Članovi žirija sačinjavali su između ostalih i: Ana Delo Ruso (Anna Dello Ruso), Rubina Guardijani (Rubina Guardiani), Teri Džons (Terry Jones), Džordžina Gudman (Georgina Goodman).

WANNABE MAGAZINE: Diplomirali ste grafički dizajn. Kada se javilo interesovanje za ovu profesiju?

ANA CVEJIĆ: Igrom sudbine ili intuicije, kada smo se opredeljivali za smer na drugoj godini studija, ja sam i pored modnog senzibiliteta otišla u drugom pravcu. U tom trenutku grafički dizajn mi je pružao opširnije znanje i praksu, a uporedo sa tim nikada nisam zanemarila svoju strast ka modi. Već sama tema diplomskog rada je bio “Vizuelni identitet i brending za unikatnu modnu obuću”, a cipele od žice koje sam dodatno napravila tom prilikom iste godine su bile prve na Funkshion takmičenju (MPU 2003. Beograd) u kategoriji za primenjenu umetnost.

Dizajn cipela “Fashion Prisoner by Ana Cvejic” izabran je u Top 10 finalista na Cinderthriller takmičenju koje su organizovale italijanska modna kuća Alberto Guardian i kultni “I-D Magazine”. Gde ste pronašli inspiraciju za ovu ilustraciju?

Želela sam da moje cipele budu više od aksesoara i da svojim dizajnom prenesu poruku gledaocu. Ideja je bila da ilustrujem koliko daleko ide ženska strast za cipelama i da je svaka žena u neku ruku dobrovoljni rob mode! Idealna inspiracija za Fashion Prisoner koncept bila mi je prva članica žirija, modna ikona Ana Delo Ruso (Anna Dello Ruso, “Vogue Japan”) koju je svojevremeno Helmut Njuton (Helmut Newton) opisao kao modnog manijaka.

Fashion prisoner by Ana Cvejic  Wannabe intervju: Ana Cvejić

Fashion prisoner by Ana Cvejic

U septembru 2011. kolekcijom za aksesoare osvojili ste I mesto na konkursu Domus akademije u Milanu, što je bilo veliki podsticaj za ovo modno takmičenje. Kako gledate na uspehe? Kao motivaciju ili i odgovornost u isto vreme?

Svako priznanje ili nagrada za dizajnera je još jedna satisfakcija za minuli rad i donesene odluke u karijeri. Ono vam ne da da stanete, već daje strast za dalje poduhvate, jer uvek možete bolje.

Modna ilustracija zauzima počasno mesto u modnom dizajnu. Imate li omiljenog ilustratora?

Manolo Blahnik (Manolo Blahnik), kroz retrospektivu njegovih skica možete da vidite kako se i sam razvijao tokom godina, tehnički i likovno, iz toga i sami učite da se čovek usavršava dokle god je živ.

Diplomske cipele Funkshion takmicenje Wannabe intervju: Ana Cvejić

Diplomske cipele - Funkshion takmičenje

Kao art director u New Momentu osvojili ste mnoge nagrade na advertajzing festivalima ali i na samostalnim konkursima. Da li ste na neki od njih posebno ponosni?

Nagrade su kao deca, podjednaka, ali neke od njih su možda odredile dalji tok moje karijere. To je svakako prva nagrada koju sam osvojila u agenciji, Silver Bra na Magdalena festivalu u Sloveniji za “Horoscope” rad za Avon kompaniju, koji je osvojio priznanja i u Njujorku, Moskvi. Zatim dva Golden Drum-a u Portorožu i Epica (Pariz) za koju sam saznala u toku mog tročasovnog presedanja u Parizu. Posebno sam ponosna na autorske uspehe na Hugo Boss takmičenju, Swarovskom, Young Guns

Disco ball Swarovski takmicenje  Wannabe intervju: Ana Cvejić

Disco ball- Swarovski takmičenje

Radili ste sa mnogim poznatim kompanijama. Kakva su vaša iskustva kada je reč o tim saradnjama?

Kada radite u agenciji imate prilike da upoznate kako funkcionišu veliki sistemi, da radite posao koji je umnogome drugačiji od onoga što vas uče na akademiji. Advertajzing je velika životna škola kako da na inteligentan način zaobiđete ograničenja koja vam nameće tržište i trenutna situacija. Sa velikim klijentom vam se desi da otputujete u Ruandu i onda shvatite koliko ste srećni sto ste rođeni u Srbiji!

AC prve rucno pravljene cipele Wannabe intervju: Ana Cvejić

AC prve ručno pravljene cipele

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Da nastavim da pratim svoju zvezdu!


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice