Anita je autorka modnog bloga “Life, style fun”. Posetite njen kreativni kutak i uživajte u duhovitim odgovorima na naša pitanja.

Life.Style .Fun . 1 Wannabe intervju: Anita Pukšić, slovenačka modna blogerka

Sasvim drugačija

WANNABE MAGAZINE: Ćao! Kako je tvoj blog dobio ime?

ANITA: Ćao! Ja dosta mislim o životu uopšte (Ja sam neka vrsta filozofa(smeh)), o tome šta je moja misija na ovoj planeti, šta želim da postanem i tako redom, i delim način na koji živim sa svojim čitaocima. Želela sam da stil bude u imenu mog bloga, pošto je to, naposletku, blog o ličnom stilu i želela sam da to bude očigledno iz samog imena. Zabava ostaje zabava (smeh). Ne, zaista, moj stil je vid zabave i želim da mi život bude zabavan, čak je i misao više od “misli o životu” (smeh), ali je i dalje zabavna sa svim smislom za ironiju.

Life.Style .Fun . 6 Wannabe intervju: Anita Pukšić, slovenačka modna blogerka

Uvek je za udobnost

Da tvoj blog ima ideju vodilju, kako bi ona glasila?

Hmm, naterala si me da se zamislim… Zaista bi trebalo da nađem neku.
“Živi život sa stilom i zabavi se!”
“Priča o dečku iz radničke klase koji će se obogatiti ili umreti pokušavajući”
“Sačuvati svet nošenjem stare odeće… uglavnom”
“Izgubiti ili pronaći sebe u svetu kreativnosti”

Life.Style .Fun . 4 Wannabe intervju: Anita Pukšić, slovenačka modna blogerka

Život sa stilom je sinonim za zabavu

Kako bi opisala svoj stil?

Moderna baka upoznaje tinejdžera hipstera.

Ko te najviše inspiriše i zbog čega?

Moja baka, jer voli da nosi boje i printove. Ona nosi crno samo na sahranama i nikada nije obukla pantalone. Ja nosim crno i pantalone, ali nalazim da je njena tvrdoglavost kul. Dobijam mnogo inspiracija od starijih ljudi generalno. Veoma me inspirišu i “slučajni” blogeri, kao i slike lepih devojaka, noviji filmovi, a posebno oni stari, pop kultura, supkultura. Zašto? Pretpostavljam da sam luda za onim što je kul. Takođe smatram da je i sama odeća veoma inspirativna. Verovatno što sa jednim komadom odeće imamo mnogo mogućnosti, možemo ga nositi na mnogo načina, recimo uz različite priče i prilike, možemo čak i manipulisati načinom na koji nas svet vidi.

Life.Style .Fun . 3 Wannabe intervju: Anita Pukšić, slovenačka modna blogerka

Pozitivan stav kao inspiracija

Ko su tvoji omiljeni dizajneri?

Priroda zbog svoje neiscrpne kreativnosti. Ja, zato što pravim prelepe aksesoare od stare odeće, Ivan Roko (Ivan Rocco) zbog boja, printova, elegancije i opuštenosti.

Life.Style .Fun . 2 Wannabe intervju: Anita Pukšić, slovenačka modna blogerka

Priznajte da vas je očarala!

Šta radiš kada ne bloguješ?

Šijem, slikam, čitam knjige, kuvam, družim se sa svojim dečkom i sa svojim prijateljima, šetam psa, vozim dedu kod lekara, čistim, gledam filmove, kosim travnjak, spavam…

Šta poručuješ našim čitaocima?

Oslušnite vetar.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Prevod sa engleskog: Manja Bojanić

Comments