Zvezda našeg današnjeg intervjua je Challe Salle, muzička zvezda iz Slovenije. Za sve vas otkriva kako je zakoračio u svet muzike, ko su mu uzori i kakvi su mu planovi.

WANNABE MAGAZINE: Tvoje umetničko ime već je poznato publici širom Balkana. Da li je upravo to ono o čemu si sanjao kada si pisao svoju prvu pesmu?

CHALLE SALLE: Naravno, mislim da svaki muzičar sanja o tome da ga čuje što više ljudi i da im se svidi njegov rad. Mislim da sam tek na početku, tako da svi od mene mogu da očekuju još mnogo više.

challe salle 04 Wannabe intervju: Challe Salle

Najbolje od njega tek dolazi

Sećaš li se svojih prvih muzičkih koraka? Da li si tada imao uzore koji su te inspirisali?

Išao sam šest godina u osnovnu muzičku školu, svirao sam klavir, i još tada sam pokazao talenat i da me muzika zanima. Sa 13 godina počeo sam da pišem svoje tekstove i sve to snimao sam kod kuće. Moji uzori svake godine su se menjali, ali najviše mi se dopada nemački reper Bušido (Bushido) i američki Fifti cent (50 Cent).

Otkud baš ime Challe Salle?

To je duga priča, do toga je došlo iz za*ebancije, ali ima i više razloga. Najveći razlog su devojke, jer sam na početku pisao pesme samo za njih, sa forama come to daddy, whos your daddy, itd.. Uvek sam se osećao starijim jer sam radio dosta različitih stvari i doživeo mnogo toga u životu. Družio sam se sa starijim društvom, i kada bih bio sa vršnjacima uvek sam hteo da budem glavni. Pričali su mi da se ne ponašam kao ćale.

challe salle 02 Wannabe intervju: Challe Salle

Muzička scena u Sloveniji je dobila pojačanje

U proteklom periodu ostvario si veliki broj uspešnih saradnji, a trenutno je možda i najpopularnija pesma “Volim do kraja” sa Gocom Tržan i DJ Shonetom. Možeš li da izdvojiš nekoga sa kime ti je posebno prijao zajednički rad?

Iskreno ne mogu, svaka saradnja je priča za sebe, ali moram da pohvalim Shoneta i Gocu kao profesionalce, i naravno ekipu koja je snimala spot.

Član si nove ambiciozne ekipe koja se trudi da slovenački hip-hop na najbolji mogući način plasira u svet. Možeš li da nam ispričaš nešto više o vama? 

Ima nas više, tu je Damjan Jović, glavni producent, pa onda reperi Trkaj, Adam Velić, grupa Da Kru, pevač Erik, i naravno ja. Radimo svako za sebe i imamo nekoliko zajedničkih projekata. U Ljubljani smo otvorili sad kreativni centar V.I.B.E., koji uključuje plesnu školu i sportski klub koji ću da vodim, a biće i još mnogih drugih stvari u vezi sa muzikom i kreativnošću. Želimo da napravimo nešto za mlade.

Tvoj prvi album nosi naziv “Kristalno jasno”. Koju numeru sa njega bi posebno izdvojio i zbog čega?

Ne bih ništa izdvajao, album će biti nešto posebno, nešto čega u Sloveniji još nije bilo, tako da bih svima poručio da se dobro pripreme. (smeh)

challe salle 01 Wannabe intervju: Challe Salle

Posle Nove godine nas čekaju nastupi na Balkanu

Koji su tvoji planovi za dalji period, da li će publika u Srbiji imati priliku da te sluša uživo?

Moji planovi su da pravim i snimam muziku. Prioritet mi je da završim taj album i da izađe pre leta, a u novoj godini možete da očekujete i moje nove pesme za balkansku publiku i nekoliko nastupa.

Da li pratiš modu? Kako bi opisao svoj modni stil?

Ne pratim toliko, ali svoj stil opisao bih kao sportsko-elegantan.

I za kraj, šta bi poručio talentovanim čitaocima Wannabe Magazine-a koji žele da uplivaju u vode hip-hop muzike?

Poručio bih im samo da budu to što jesu i da prate svoje snove. Svako može sve samo ako hoće, uvek treba razmišljati pozitivno, glavu gore i to je to. (smeh)


Kristina Bijelić studira na Fakultetu za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto “Believe in your dreams!”.

Comments