Edvard Maja (Edward Maya) je rumunski muzičar, producent, kompozitor i DJ. Sva pomenuta zanimanja kojima se bavi pokazuju njegovu veliku ljubav prema muzici i stvaranju iste. Svojom prvom pesmom “Stereo Love”, koja je postala veliki hit, ostvario je svetsku popularnost. Drugi veliki hitovi ovog odličnog muzičara kao što su: “This is my life”, “Desert Rain”, “Mono in Love” potvrdili su kvalitet Edvardove muzike.

Da biste saznali nešto više o Edvardu, njegovom radu i budućim planovima, pročitajte ovaj intervju koji smo uradili sa njim.

WANNABE MAGAZINE: Muzika koju stvaraš ima senzualnu notu a tvoj glas je vrlo nežan. Praviš fantastičnu kombinaciju elektronske i house muzike pomešanu sa tradicionalnim balkanskim notama. Šta te inspiriše da stvaraš tako divnu muziku?

Edvard Maja: Inspiriše me određeni životni trenutak, sećanje, osoba, osećanje, izgubljena ili pak nova ljubav.

Imaš nekoliko profesija: muzičar, muzički producent, kompozitor i DJ. Da li možeš da izdvojiš jednu od tih profesija kao najdražu, iako su sve bazirane na stvaranju muzike?

Izdvojio bih profesiju muzičkog producenta. Veoma volim da kreiram nove pesme, tekstove itd.

slika21.jpg1 Wannabe intervju: Edward Maya

“Nadam se da ću do kraja 2013. godine imati barem jedan nastup u Srbiji.”

Oko 2006. godine si radio sa mnogim drugim rumunskim muzičarima kao što su: Akcent, Vika Jigulina, Blaxy Girls itd. Međutim, 2009. godine si objavio svoju prvu pesmu “Stereo Love” koja je postala svetski hit. Video spot za ovu pesmu na YouTube-u ima oko 200,000,000 pregleda. Ljudi širom sveta obožavaju tu pesmu. Brzi uspeh koji si ostvario je odličan. Međutim, zanima nas da li ti je nakon tako velikog hita bilo teško da ispuniš očekivanja publike za svoje naredne pesme?

Da, bilo je veoma teško. Međutim, imam fanove i porodicu koji me podržavaju i veruju u mene. Zbog toga se svakodnevno trudim da ih ne razočaram

Nastupaš širom sveta. Da li nam možeš reći nešto o svojoj ovogodišnjoj turneji po Americi?

Turneja će početi 11. a završiće se posle 20. septembra. Nastupaću u Detroitu, Las Vegasu, Los Anđelesu, Floridi itd.

Da li si bio u Srbiji? Imaš ovde mnogo fanova i mi bismo veoma voleli da održiš koncert i kod nas. Da li je Srbija možda jedna od država na tvojoj budućoj listi za koncerte?

Nikada nisam bio u Srbiji. Nadam se da ću do kraja 2013. godine imati barem jedan nastup u Srbiji.

slika122.jpg22 Wannabe intervju: Edward Maya

Edvard Maja

Da li možeš da nam kažeš nešto o tvom novom singlu “Mono in Love” koji si radio sa Vikom Jigulinom (Vika Jigulina)?

To je četvrti singl koji sam radio sa Vikom. Upravo sam sa tom pesmom završio svoj prvi album. Za neku narednu pesmu trebaće mi nešto novo i bolje od svega što sam do sada napravio.

Osim muzike, da li imaš i neka druga interesovanja i hobije?

Bavim se jogom. To je veoma opuštajuće, naročito za osobu koja koja spava tri sata dnevno. Uživam u filmovima, vremenu provedenom sa porodicom, kao i svaka druga osoba.

slika31.jpg1 Wannabe intervju: Edward Maya

Edvard Maja i Vika Jigulina

Koji su tvoji dalji planovi po pitanju karijere?

Novi hit, novi album i godina puna koncerata širom sveta.

Izvori fotografija: breakonacloud.com, niaje.com, www.topmusicablog.com, islive.ro


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments