5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

U beogradskim klubovima pojavio se nov bend koji tačno zna kako da napravi užarenu atmosferu i natera publiku da đuska uz obrade poznatih house/elektronskih stvari. U razgovoru sa Wannabe Magazine-om predstavljaju nam svoje uticaje, utiske sa nastupa i planove za ovu godinu.

WANNABE MAGAZINE: Kako je došlo do nastanka benda i kako ste odabrali žanr kome ste verni?

ELECTRONICSElectronics je relativno mlad, ali iskustvom potkovan muzički sastav iz Beograda. Naše opredeljenje u pogledu muzičkog pravca jesu house, electropop i electrorock u specifičnim aranžmanima sa mnogo energije i improvizacija.

Pre nastanka benda, njegovi članovi su imali dodira sa izvođenjem elektronske muzike, ali su bili ograničeni primitivnim pristupom toj muzici bendova u kojima su se tada nalazili. Želja i vera da možemo celu priču produkcijski da podignemo na jedan viši nivo spojila nas je i nastao je Electronics. Svi smo postali alergični na bendove koji pokušavaju da sviraju house akustičnim bubnjem, dok im činele pršte i ubijaju svaki pokušaj vokala da se nadjača sa opštom kakofonijom zvuka koji dolazi sa bine, kao i na bendove koji puštaju matrice da bi zvučali bar nalik onome što žele da postignu. Jednostavno smo odlučili da u korenu promenimo koncepciju svega: ako već sviramo electro i njemu srodne pravce, da sviramo kako dolikuje i da, naravno, sve što odsviramo bude 100% uživo!

Ko čini Electronics?

Bend je petorka. Vladimir Banovčanin (vokal, gitara i odgovorno lice zaduženo za zvuk benda) pohađao je muzičku školu, odsek klavir, ali je shvatio da je gitara mnogo zanimljiviji instrument i sa 13 godina počinje da nastupa sa prvim bendom (Allan Holdsworth Wannabe). Na drugoj strani totalno suprotan slučaj! Marko Ilinčić (klavijature, klavir i prateći vokal) završio je osnovnu muzičku školu, odsek gitara, ali mu je prva ljubav bila i ostala klavir. Sa 14 godina počinje da nastupa u raznim bendovima (Jordan Rudess Wannabe). Željko Despić (bubanj, odgovorno lice zaduženo za vizuelne efekte, Vinnie Paul Abbott Wannabe). Goran Vukas (bas gitara) kupio je prvu bas gitaru bez jasne namere da se bavi muzikom. Od tada je postao pravi kolekcionar istih. U skladu sa prirodnom evolucijom prešao sa primitivne četiri žice na čak šest, i nema nameru da se zaustavi (Tony Levin Wannabe). Tamara Bacaro, vokal, svojim glasom zaokružuje kompletnu sliku benda.

Screen Shot 2012 02 11 at 10.36.17 PM Wannabe intervju: Electronics

Electronics je relativno mlad, ali muzički potkovan sastav iz Beograda

Šta definiše kvalitetnu elektronsku muziku?

Postoji dosta parametara koji mogu da utiču na kvalitet elektronske muzike. Po nama je najznačajnije kada se kroz svu tu elektroniku probiju emocija, energija i kreativnost. U moru izvođača koji se bave takvom vrstom muzike jasno mogu da se prepoznaju oni koji su uspeli da iskontrolišu tehnologiju, zavladaju njome i stvore odličnu muziku.

Ko su uzori i inspiracija bendu?

Poštujemo izvođače iz raznih sfera muzike, od onih koji imaju dodira sa elektronskom muzikom, kao što su The Prodigy, Depeche Mode, Freemasons, Rosine Murphy, David Guetta, Hurts, Röyksopp, do izvođača koji svojom energijom inspirišu i opominju da se ne ulenjimo i napredujemo kroz svaki svoj nastup.

Opišite jedan svoj nastup.

Trudimo se da uvek napravimo dobru atmosferu u prostoru u kome nastupamo. Želimo da muzikom stvorimo pozitivan naboj koji pokreće ljude na igru i dobro raspoloženje. Kada jednom pokrenemo taj energetski talas, nema zaustavljanja do kraja nastupa.

Screen Shot 2012 02 11 at 10.35.31 PM copy Wannabe intervju: Electronics

Na nastupima nikada ne manjka energije

Kako bend planira da se razvija u budućnosti?

Planovi su nam dosta ambiciozni, želimo da se više pozabavimo autorskim radom. Već imamo nekoliko pesama i mnogo ideja snimljenih na probama. Još uvek tražimo svoj zvuk, eksperimentišemo sa raznom opremom… Ponekad je samo jedna sitnica, jedan dobar riff ili loop dovoljan da sve promeni nabolje. Trenutno skupljamo te sitnice i nadamo se da ćemo uskoro napraviti dobar kolaž zvuka ispred kojeg će stajati naše ime, a iza kojeg ćemo biti mi kao kompletni autori.

Šta očekujete u ovoj godini?

Očekujemo da nam se isplati uložen trud iz prethodne godine i da konačno snimimo autorske pesme.

Ljudima koji vas slušaju, a i onima koji će vas tek otkriti, poručili biste…

Poruka svima je da dođu na nastup benda, dobar provod je zagarantovan.


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Editors choice