16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Friedrich Wille govori o brendu  FREYWILLE, njegovom nastanku, luksuznom nakitu i zbog čega žene vole ovaj nakit!

Po profesiji ste advokat. Kako ste se zatekli na čelu kompanije koja se bavi izradom luksuznog nakita?

FRIDRIH: Tokom sedamdesetih godina sam se priključio kompaniji, najpre kao finansijski i pravni savetnik, jer je prvobitni osnivač FREYWILLE-a želela da se posveti umetničkim aspektima proizvodnje, te je tražila nekoga ko će upravljati poslovnom stranom kompanije koja je bila u ekspanziji. Istina je da nikada nisam planirao da se uključim u ovaj posao, ali sam uvek gajio strast prema umetnosti i radu sa kreativnim ljudima i umetnicima, a FREYWILLE je imao potencijal koji mi je pružio mogućnost da razvijem svoja lična interesovanja, ali i profesionalne ambicije.

Koja priča stoji iza ove kompanije?

FREYWILLE je osnovan 1951. godine u srcu Beča, gde se i dan-danas nalazi sedište kompanije. Kada je 1980. godine Mihaela Fraj (Michaela Frey) preminula, rekonstruisao sam kompaniju u potpunosti. Pod mojim vođstvom rodio se ceo jedan novi FREYWILLE, zajedno sa njegovom novom istorijom luksuznog brenda. Gubitkom prethodne kompanijske umetničke duše, bilo je vrlo teško predvideti da li će FREYWILLE uopšte opstati. Tako da sam imao obavezu da uzmem kormilo ove kompanije u svoje ruke i da je restruktuišem iz korena. Moj prvi, odlučujući korak bio je da pronađem osobu koja bi bila u stanju da ponovo kreira umetnički duh FREYWILLE-a: mlada umetnica Simona Grunberger (koja je kasnije postala moja supruga) upravo je završila prestižni Bečki univerzitet primenjenih umetnosti i prihvatila je izazov – pod njenim kreativnim vođstvom bilo je ono što je oblikovalo naš iskusni umetnički tim do visina koje ranije nismo mogli ni da naslutimo.

Kakve žene kupuju FREYWILLE nakit?

Zbog veoma ekskluzivne prirode naših komada, mi smo u mogućnosti da privučemo ljude sa izrazitim afinitetom za visoki kvalitet, individualnost i umetnost. Širom sveta, gde god ima onih koji su posvećeni kulturi, umetnosti i modi, FREYWILLE nailazi na oduševljne reakcije sofisticiranih klijenata, koji su po prirodi entuzijasti i upravo zbog toga vole i poštuju naš nakit i aksesoare.

Dr Wille1 Wannabe intervju: Friedrich Wille

Fridrih Vil

Da li ima i domaćih autora čiji biste rad pretočili u svoj nakit?

Naravno da postoji izuzetan broj srpskih umetnika koji su poznati, kako u svojoj domovini tako i širom sveta. Ali s obzirom da je FREYWILLE kompanija koja posluje na globalnom nivou, kod nas uvek postoji jedan uslov kada kreiramo hommage kolekciju – umetnik mora biti poznat široj javnosti. Zbog toga smo odabrali svetski poznate i priznate umetnike kao što su Klimt i Hundertwasser za našu Famouse artist kolekciju. Savremeni dizajn, koji je druga strast ove kompanije, kreacije su naših FREYWILLE umetnika koji rade u ateljeu u Beču. Naš umetnički tim čini nekoliko veoma talentovanih pojedinaca sa izuzetnim znanjem i sposobnostima – svi oni, svojom ljubavlju za umetnost i dizajnerskom strašću, doprinose našem uspehu.

Šta je bila inspiracija za najnoviju FREYWILLE kolekciju? Zbog čega?

Kolekcija Passionate Russia je jedinstven rad naših umetnika koji su bili duboko impresionirani i inspirisani ruskom kulturom koja je istovremeno jednostavna, neposredna i izvanredna. Fokus leži na umetničkom angažmanu i istinskoj strasti koja prati svako remek-delo. Sama Rusija je zemlja bogatih kontrasta koji utiču na svakoga i daju nadahnuće svakom njenog posetiocu i obožavatelju: ona je velika i živa, snažna i gruba, magična i nepredvidiva, čarobna i živopisna. Neverovatna lepota, živi folklor i priznato kulturno blago koje pronalazimo i u muzici i u literaturi i u baletu neodvojivi su deo ruske prošlosti i sadašnjosti. Posebni aspekti Rusije pokazuju se kroz mentalitet njenih žitelja, radost življenja, melodičnost i izražajnost ruskog jezika i načina života.

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

Nastavićemo da ulažemo u stvari koje nam najviše znače – u umetnički razvoj i tehnološko usavršavanje. Ne samo da smo ojačali našu kolekciju od čistog zlata (18kt zlato i dijamanti) i kreirali nove oblike, već smo paletu našeg asortimana obogatili i ponudom novih vrhunskih tekstila i obnovili smo i mušku kolekciju. Uz sve to, našim klijentima nudimo mogućnost da sakupe ceo set iz jedne kolekcije: ukoliko ste ljubitelj određenog dizajna, u mogućnosti ste da upotpunite izgled odgovarajućim aksesoarom poput marame ili nekim drugim delom kolekcije. Naši klijenti veoma cene naš prelepi aksesoar koji prati svaku pojedinačnu kolekciju, ali, uprkos tome, naš prioritet ostaje na umetnički dizajniranom nakitu od pečenog emajla i uvek će to i biti. Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo nastaviti da idemo putem spajanja umetnosti i vrhunske zanatske izrade.

Posetite Freywille i naš Fashion Vodič!

 

 

 

Editors choice