Njeno telo je za svaku naslovnicu, ali ona ipak nije starleta! Reč je o šampionki Srbije u bikini fitnesu, Jeleni Vasović. Ova mlada devojka rođena je i  živi u Švajcarskoj, a bodibildingom je počela da se bavi pre deset godina. Iako joj je nakon šest godina bavljenja umetničkim klizanjem ustanovljena skolioza kičme, bila je uporna i počela da naporno vežba u teretani.

WANNABE MAGAZINEIako živite u Švajcarskoj, odlučili ste da se za predstojeće svetsko prvenstvo u Kanadi pripremate u Srbiji, zašto?

JELENA VASOVIĆ: Prija mi mnogo naša klima, sveža i organska hrana sa naših sela, kao i ljubazno i kompetentno osoblje u teretani u kojoj treniram u Beogradu. Ovde provodim većinu vremena mojih takmičarskih priprema i spremam se mentalno kao i fizički za Svetsko prvenstvo sledećeg meseca. Takođe, mnogo mi prija podrška koju osećam i imam od strane porodice i drugih vrlo dragih osoba koji me svakim danom iznova pune pozitivnom energijom.

Jelena Vesovic fitnes1 Wannabe intervju: Jelena Vasović

Koja su vam očekivanja od učešća na prvenstvu?

Vidim učešće na svetskom prvenstvu kao nov i veliki izazov, kao i mogućnost da iznesem svoj vredan rad i trud u proteklih par meseci svetskoj publici. Idem sa ciljem da pobedim i predstavim našu zemlju u što boljem svetlu, kao i da upoznam takmičare drugih federacija.

Od nedavno postoji i vaša zvanična internet prezentacija na kojoj se za sada mogu videti fotografije i naravno vaša biografija. Da li planirate da u budućnosti obogatite sajt još nekim sadržajima?

Drago mi je zbog postavljanja sajta i htela bi ovom prilikom da se zahvalim Vladi i Suzani iz “Proweb tima” za odličan i vredan rad na mom sajtu www.jelenavasovic.com. Kao što ste videli, trenutno je sajt urađen, ali samo na engleskom jeziku. U skorijem periodu biće preveden na srpski i nemački jezik. Takodje, predstavila sam deo mojih ličnih kao i poslovnih partnera kompanije “Body and Mind by Jelena Vasovic” . Moj sajt biće u narednim mesecima povezan i sa internet sajtom moje kompanije “Body and Mind by Jelena Vasovic” koji je trenutno u izradi. Imam nekoliko vrlo interesantnih projekata u toku, o kojima ću Vam u narednim mesecima više otkriti.

Jelena Vesovic fitnes 41 Wannabe intervju: Jelena Vasović

O kojim temama ćete predavati na Festivalu zdravlja?

Vrlo se radujem predavanju na temu: “Skolioza – put od devojke sa deformitetom do srpske šampionke u Bikini Fitnesu”. Pošto se to predavanje mimoilazi sa takmičenjem “Arnolds Classic” u Madridu, na koje sam planirala da izađem, dala sam ipak prednost učestvovanju na Festivalu zdravlja u Beogradu i zbog toga sam otkazala moju prijavu za takmičenje u Španiji. Meni je velika čast, a i želja da se putem mog predavanja lično predstavim porodicama i mladim ljudima i objasnim šta je zapravo skolioza, kako mi je taj “hendikep” izmenio život pozitivno. Takođe, kakve mogućnosti postoje da se kičmeni bolovi pobede i uklope u odgovaravajući trening i ishranu.

Kao dete ste imali skoliozu kičme. Kako ste uspeli da je prevaziđete i da danas postižete odlične rezultate u sportu kojim se bavite?

Moj uspeh je krenuo pre malo više od 10 godina kada sam pokrenula borbu protiv mog kičmenog deformiteta uz redovan trening i određen režim ishrane koje sam počela da pratim. Tada sam rešila da svoj “hendikep” shvatim kao veliku šansu da sebi iz korena promenim život na bolje. Prestala sam da sebe gledam kao jadnu devojku koju su mnogi sažaljevali, nego kao odgovornu mladu osobu sa velikom motivacijom da radi na sebi kako bi izbegla kičmenu operaciju sa svojih 12 godina. Taj borilački duh me i dan danas prati i zahvaljujući njemu mi je omogućio i put da postanem srpska šampionka u bikini fitnesu. Tvrdim da se sve može ako se to iz dubine duše i stvarno želi i kada shvatimo šta su naše prave potrebe da se osećamo pozitivno i ne skidamo osmeh sa lica. Kada uz profesionalnu pomoć povežemo naše misli sa našim telom, onda nas ništa ne može zaustaviti do ostvarivanja sopstvenog uspeha, bez obzira da li se radi o cilju u nekom sportu, privatnom ili poslovnom zivotu. Moja kompanija “Body & Mind by Jelena Vasovic” je osnovana na principu moje priče koju sam spremna da podelim sa svima koji su odlučili da sebe transformišu u najbolju duhovnu i fizičku verziju samog sebe.

Jelena Vesovic fitnes 91 Wannabe intervju: Jelena Vasović

Radili ste foto shooting sa Lazarom Angelovim, svetskim top modelom u fitnesu. U kom ambijentu je rađen?

Lazar i ja smo se slikali u Cirihu i uradili zajedno “shooting” za švajcarski brend “Faster Nutrition”. Slikanje je rađeno u jednom Crossfit centru blizu Ciriha.

Rodili ste se u Švajcarskoj i živite tamo, a ipak se takmičite za Srbiju. Zašto je to tako?

U početku sam se takmičila za Švajcarsku reprezentaciju, gde sam postala vice-šampionka u bikini fitnesu. Moja pobeda na srpskom državnom prvenstvu, kao i činjenica da moje srce kuca za ovu zemlju, prevagnula je u odluci da se takmičim i pređem u srpski tim.

Jelena Vesovic fitnes 61 Wannabe intervju: Jelena Vasović

Koliko ste omiljeni među našom dijasporom tamo?

Tvrdim da sam cenjena koliko u Srbiji, toliko i u Švajcarskoj. Ono što me čini prepoznatljivom je pored mog izgleda i moja autentičnost i beskrajna motivacija da živim i ostvarujem svoje privatne kao i poslovne snove – tako i da motivišem i inspirišem ljude da veruju u sebe. U Švajcarskoj većina mog okruženja me poznaje ne samo kao takmičarku bikini fitness kategorije bodibildinga, nego i kao mladu poslovnu ženu koja se sa svoje 23 godine uspešno osamostalila uz kompaniju “Body and Mind by Jelena Vasovic”. Takođe sam i trener svoje sestre Mirjane Vasović koju sam dovela do top forme za njeno takmičenje za Mis Švajcarske u oktobru 2014.

Olivera Denčić

Comments