Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Jovana i Aleksandra su tvorci brenda ZISTAKIS. One su najbolje prijateljice, poslovni partneri, a pre svega sestre koje su jedna drugoj najveća podrška.

Sa Jovanom i Aleksandom smo popričale o tome koliko je teško, ili pak lepo raditi sa osobom koju volite najviše na svetu, gde pronalaze inspiraciju za odeću i nakit koji stvaraju, kao i o mestima gde provode zajedničke trenutke. Sa Aleksandrom koja živi u Moskvi uspeli smo da popričamo i načinu oblačenja devojaka u ovom gradu.

WANNABE MAGAZINE: Kada nekog volite i cenite, ponekad nije najlakše sa istm donositi odluke i praviti poslovne planove. Koliko je vama dvema teško da uskladite sestrinsku ljubav i posao?

JOVANA ZISTAKIS: Kada se sa nekim potpuno razumete i kada ste navikli da delite i dobro i loše, biti potpuno iskren i objektivan je jako lako. U poslu su te dve stvari jako bitne i raditi sa nekim ko ima identične ciljeve i vizije, je samo zadovoljstvo.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine 6 Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Da li pratite domaću kreatorsku scenu i čiji rad biste posebno izdvojile?

ALEKSANDRA ZISTAKIS MERLI: Temperament i istorija našeg podneblja služi kao inspiracija mnogim svetskim umetnicima i mnogo toga se ogleda u radovima domaćih dizajnera. Danas dizajneri sa naših prostora dobijaju poštovanje i krče put nama ostalima na svetskoj modnoj sceni. Roksanda i Džordž Stiler su dobar primer toga. Naravno, postoje tu i mnoga druga imena.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine 4 Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Šta je to što vaše modele razlikuje i čini posebnim?

JOVANA ZISTAKIS: Modernim dizajnom oživljavamo klasične komade odeće koje svaka žena poseduje ili pak treba da poseduje u svom garderoberu. Iako se trendovi brzo menjaju smatramo da se dobri komadi garderobe nikada ne bacaju. Želja nam je da naše mušterije čuvaju naše komade.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine 5 Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Editors choice