Osim odeće, ZISTAKIS Atelier je poznat i po proizvodnji unukatnog nakita. Koliko su aktuelni trendovi presudni u proizvodnji ovih modnih komada?

ALEKSANDRA ZISTAKIS MERLI: Kao i odeća, nakit je vrlo podložan smeni trendova. U poslednjih par godina se može reći da je došlo do prave revolucije u pogledu “Must Have” komada za svaku sezonu. Dominacijom Urban Street Style kulture pojedini komadi nakita su postali obeležje slojeva u modnom društvu. Čak su i velike kuće svoje zaštitne dizajne modernizovali i približili zahtevima trendova.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine 2 Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Koliko je dizajnerima nakit  inspirativan za stvaranje?

JOVANA ZISTAKIS: Izrada nakita je vrlo lep i izazovan posao. Dizajniranjem nakita pomeramo svije granice i eksperimentišemo sa drugačijim formama i materijalima.

Kao kreatorke sigurno obraćate pažnju na detalje i volite da svojim izgledom ostavite utisak. Koji vaš omiljeni deo garderobe?

ALEKSANDRA ZISTAKIS MARLI: Ja sam definitivno “shoe lady”, moj omiljni deo graderobera je moj cipelarnik. Dakle obuća. Generalno volim tašne i obuću kao i kapute i blejzere.

JOVANA ZISTAKIS: Moj omiljeni komad odeće i ono u čemu se najbolje osećam su suknje i haljine. Iako se slažm da svaka žena treba da ima jednu malu, ili ne tako malu crnu haljinu, ipak smatram da je odraz stila mnogo više od toga i ponekad treba malo eksperimentisati.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Aleksandra, Vi živite u Moskvi. Kako se oblače Ruskinje i šta je to što ih najviše razlikuje od naših devojaka?

ALEKSANDRA ZISTAKIS MARLI: Ruskinje su poslednjih par godina inspiracija nekim od najvećih modnih brendova i dizajnera. To nije slučajno. Moskva je grad koji ne spava i moda je način života. Žene ovde mnogo polažu vremena i novca na negu i kozmetiku i osnovna razlika između naših devojaka i devojaka koje žive u Moskvi je ženstvenost. Na ulicama u centru grada teško možete primetiti devojku u trenerci i patikama za teretanu, a čini mi se da naše devojke ponekad žrtvuju žentsvenost zarad udobnosti.

Jovana i Aleksandra Zistakis No Sugar Wannabe magazine 3 Wannabe intervju: Jovana Zistakis i Aleksandra Zistakis Merli, dizajnerke brenda ZISTAKIS

Omiljeno mesto u Beogradu­?

JOVANA ZISTAKIS: Biti sam svoj gazda ima dosta prednosti, ali najveća mana je to što vam radno vreme nikada ne prestaje. Nemamo puno slobodnog vremena, a kada smo zajedno najveći deo dana provodimo u ateljeu uz neku hranu i kafu za poneti. Kada izlazimo najčešće odemo do nekog od nama omiljenih restorana, Ebisu u hotelu Square Nine služi ubedljivo najbolji sushi u gradu, kada je upitanju pasta tu je Comunale, a najtoplija preporuka za savršeno pripremljenu ribu je restoran Gušti Mora.

Da li možete dati devojkama neki univerzalni modni savet?

ALEKSANDRA ZISTAKIS MARLI: Ukusi i senzibiliteti devojaka su različiti, ali ako bi trebalo da u par reči damo neki opšti savet to bi bio-Ne bojite se!Devojke treba da izraze odećom svoju ličnost i stav. Ako neki komad odeće, baš svi nose, to je siguran znak da im taj komad ne treba. 

Da li biste mogle za kraj da nam opišete jedna drugu u tri reči?

JOVANA ZISTAKIS: Aleksandra je perfekcionista, beskrajno duhovita i kosmopolita u duši.

ALEKSANDRA ZISTAKIS MARLI: Jovana je vrlo profesionalna, uvek tačna i nepopravljivo romantična.

 

Milica Popović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments