Kroz njen blog imate mogućnost da proputujete svet i zavirite u nestvarne lepote naše planete. Odmah nakon otvaranja bloga “The Travel Passion” krajem 2011. godine privukla je veliki broj čitalaca, što kvalitetom svojih fotografija i priča, što odabirom destinacija koje je posetila. Danas imate priliku da upoznate Marinu di Gvardo (Marina Di Guardo), svetsku putnicu, velikog pustolova, blogerku, fotografa i spisateljicu, i saznate ponešto što ne možete da otkrijete na stranicama njenog bloga.

WANNABE MAGAZINE: Zdravo, Marina. Za početak, da li biste mogli da se predstavite našim čitaocima?

MARINA DI GVARDO: Zdravo, Jelena, zovem se Marina di Gvardo, živim na severu Italije, u gradiću Kremona. Imam tri ćerke, bavim se fotografijom i obožavam da pišem.

Marina sa svojim psom Pumbom Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Marina sa svojim psom Pumbom

S obzirom na to da je jedna od Vaših ćerki Kjara Feranji (Chiara Ferragni), popularna modna blogerka, pretpostavljam da je ona uticala na Vašu odluku da pokrenete svoj blog.

Da, Kjara me je ubedila da otvorim blog. Odavno sam počela da postavljam svoje fotografije na Flickr (nadimak mi je marinfinito). Pošto je mnogo ljudi bilo zainteresovano za moje fotografije i putovanja, stalno su posećivali profil i komentarisali moj rad, odlučila sam da poslušam Kjaru i otvorim svoj blog.

Marina sa cerkama Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Marina sa trima ćerkama

Znamo da se bavite fotografijom i pisanjem bloga, ali koje je Vaše glavno zanimanje?

Radila sam više od 10 godina za show room modne kuće Blumarine. Kasnije sam postala veoma zauzeta ćerkama. Nedavno sam napisala knjigu koja će za dva meseca biti objavljena u Italiji.

Da li možete da nam kažete nešto više o toj knjizi?

U pitanju je roman, a njegov naslov je “The Deception of the Seduction”. Dva glavna lika, jedna žena i jedan transvestit, čine jednu veoma jaku i neobičnu priču, premda roman nikako nije ljubavni. Trenutno je u planu da izađe samo na italijanskom jeziku, ali bilo bi divno prevesti ga i na druge jezike, možda čak i na srpski!

Jedno od novih svetskih cuda Iguacu vodopadi Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Jedno od novih svetskih čuda - Iguacu vodopadi

Zašto je zanimljivo voditi blog?

Obožavam tu interakciju sa čitaocima, zaista volim da komuniciram sa ljudima koji posećuju moj blog. Lepo je znati da se nekome dopada ono što sam napisala, kao i fotografije koje sam napravila. Takođe, korisno je pisati postove o putovanjima na kojima sam bila, jer je to ujedno i način da zapamtim sva ta fantastična mesta koja sam posetila.

Zašto je fotografija toliko važna za Vas?

Fotografije su neizbežan deo putovanja. Kroz kameru imam mnogo ličniju, verniju i bliskiju viziju mesta koje sam posetila. Predivan pejzaž koji sam videla i doživela će kroz objektiv postati moj pejzaž…

halona plaza na havajima Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Halona, plaža na Havajima

Šta Vas najviše privlači da toliko putujete i znate li koliko ste zemalja do sada posetili?

Promena. To nije isti život, nisu u pitanju isti ljudi, ista mesta. Ponekad je neophodno promeniti perspektivu. Posetila sam toliko država da ne mogu tačno da kažem koliko ih je. Nemoguće je izbrojati, ali sigurno ih je više od 100.

Šta je najbitnije uraditi pre početka jednog putovanja?

Veoma je bitno saznati da li su za putovanje u određenu zemlju neophodne viza i vakcinacija. Takođe, najbolje je pročitati dobru knjigu o toj zemlji, koja vam može poslužiti kao odličan vodič. Neophodno je poneti sa sobom sve one stvari koje znate da biste teško pronašli u zemlji koju posećujete: lekovi i neke druge neophodne sitnice.

cicen ica Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Čičen Ica

Koje je jedno od Vaših omiljenih putovanja?

U januaru ove godine posetila sam Argentinu i Patagoniju. Kakvo je to putovanje bilo! Fantastične uspomene!

Januarska fotografija sa Argentinskog glecera Perito Moreno Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Januarska fotografija sa Argentinskog glečera - Perito Moreno

Koje je sledeće mesto koje planirate da posetite?

U aprilu ću, kao i svake godine, otići u Majami. To je jedan fenomenalan grad, veoma uzbudljiv i prepun divnih mesta za šoping.

Marina osvaja glecer1 Wannabe intervju: Marina Di Guardo

Marina osvaja glečer

Da li imate nešto da poručite čitaocima Wannabe Magazine-a?

Naravno! Novac koji potrošite na putovanja je najbolja investicija koju možete da napravite!


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Comments