Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Neda Stojanović bila je jedna od najtraženijih manekenki na protekloj Beogradskoj nedelji mode. Rođena je 1992. godine u Raškoj. Učestvovala je na izboru za lice 2009. godine agencije Elite, ali slavu stiče tek dve godine kasnije. Učešće i pobeda u emisiji “Srpski Top Model” doneli su joj dvogodišnji ugovor sa modnom agencijom Click i angažmane kako u zemlji tako i u inostranstvu.

135 Wannabe intervju: Neda Stojanović

Neda posle pobede u "Top Modelu" niže samo uspehe

WANNABE MAGAZINE: Radila si na 31. Amstel Fashion Week-u. Kakvi su tvoji utisci, koja revija ti je ostala u posebnom pamćenju?

NEDA STOJANOVIĆ: Moram da naglasim na početku da nisam bila u prilici da prisustvujem kastingu za Fashion Week, ali sam ipak dobila ponude i drago mi je zbog toga. Revija Benettona bila je veoma simpatična, ali ja sam sve revije radila pod visokom temperaturom, tako da sam se vratila kući pre završetka FW-a i jako mi je žao zbog toga.

Osim na beogradskoj, učestvovala si na nedeljama mode u Ankari i Milanu. Kako se one razlikuju od beogradske?

Čini mi se da je Fashion Week sve bolji iz godine u godinu i lepo je što možemo da se prezentujemo u dobrom svetlu. Napomenula bih da su na 30. Amstel Fashion Week-u svoju kolekciju prikazali i Costume National, i nadam se da ćemo ugostiti još neka svetska imena. Razlikuje se od svetskih nedelja mode koje sam imala prilike da radim jer nije toliko poznata u svetu, ali ne zaostaje toliko u organizaciji.

232 Wannabe intervju: Neda Stojanović

Neda šeta pistom na Nedelji mode u Milanu

Da li postoji neki dizajner čiji rad posebno ceniš?

Što se tiče domaćih dizajnera, posebno cenim rad Darka Kostića, jer sve što radi radi sa velikom ljubavlju i to se zaista vidi na njegovim kreacijama. Kao što sam jednom pomenula u “Top Modelu”, kreacije modne kuće Gucci ostavljaju me bez daha. Sve stvari su nosive, a pritom prelepe.

Kako se oblačiš privatno?

Privatno se oblačim casual, ali volim da se uvek bar malo razlikujem od drugih, jer najviše mrzim kada na ulici vidim koliko su ljudi uniformisani.

Šta ti pruža više zadovoljstva: hod pistom ili poziranje ispred foto-aparata?

Na ovo pitanje mogu da odgovorim bez razmišljanja. Pista je nešto u čemu uživam i što me upotpunjuje, a neopisiv je osećaj dok radim svoj catwalk! Naravno, volim i fotografisanja, uživam i u njima.

325 Wannabe intervju: Neda Stojanović

Iako voli da pozira fotografima, hod pistom je nešto što je upotpunjuje

Koliko je pobeda u “Top Modelu” uticala na tvoju manekensku karijeru?

Pobeda u “Top Modelu” doprinela je da se brže probijem u svetu mode kod nas, ali u inostranstvu sve što sam napravila, napravila sam svojim trudom i radom.

Koji su tvoji dalji planovi za 2012. godinu?

Trenutno odmaram. Planiram da nastavim da se školujem, ali tako da ne zapostavim karijeru, jer imam dosta ponuda. Želim da napredujem što više i trudiću se da uskladim i posao i fakultet. Znam da neće biti lako, ali sve se može kad se hoće.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice