slika revija 33 Wannabe intervju: Nemanja LisovNedavno je na 13. po redu Fashion week-u u Majamiju naš poznati kreator Bata Spasojević osvojio titulu međunarodne zvezde u usponu. On se tamošnjoj modnoj publici predstavio svojom kolekcijom “Individual” za proleće/leto 2011. godine.  Na reviji je debitovao naš mladi maneken Nemanja Lisov koji je specijalno je za ovu priliku “uvežen” iz Njujorka.

WANNABE MAGAZINE: Kakvi su tvoji utisci nakon Fashion week-a u Majamiju?

NEMANJA LISOV: Utisci su stvarno impresivni. Ovo je bila prilika da budem deo velike manifestacije kao što je Miami Fashion Week. Na jednom mestu se našao veliki broj modela iz čitavog sveta, tako da sam imao priliku da se sretnem sa velikim brojem različitih kultura, što je i najveća vrednost ovakvih dešavanja.

Kako si dospeo u svet modelinga?

Kao što je to čest slučaj, na mestima gde najmanje očekujes dolazi do poznanstava koja ti donose nove mogućnosti. Tako je bilo i sa mnom. Primećen sam od strane Slađane Radulović bivše vlasnice “Stage” agencije na teniskom meču izmedju Srbije i Češke.

Kako je došlo do saradnje sa Batom Spasojevićem?

Do saradnje  je  došlo upravo preko Slađane Radulović  koja mu je prikazala moj portfolio slika. Nakon toga je on odlučio da me kontaktira povodom učešća na Miami Fashion Week-u.

Којi je tvoj prvi modni angažman?

Prvi koraci vezani za modeling su bili još pre desetak godina kada sam pohađao UMS školu za mlade manekene, ali nakon toga sam ipak odlučio da se posvetim školskim i sportskim obavezama sve do susreta u Beogradskoj areni. Tada je usledio novi početak.

Poznato je da manekeni dosta treniraju i imaju specijalan režim ishrane kako bi ispratili trendove u modnoj industriji. Koliko treniraš i šta sve radiš kako bi ostao u formi?

Ovo je nešto na šta bih stavio poseban akcenat. Da bi se opstalo u modnoj industriji neophodan je redovan trening, inače nestajete brzinom svetlosti. Međutim, ono što je još značajnije od samih treninga je pravilna ishrana bez koje treninzi ne bi imali toliki efekat i njoj treba svakako posvetiti puno pažnje.

Trenutno živiš u Njujorku. Koliko je tvoj život drugačiji sada nakon odlaska iz Beograda?

Da biste se prilagodili životu u ovako velikom gradu morate da promenite do tada stečene navike iz korena. Preseljenje na američki kontinent mi je donelo novi početak i borbu za neku moju poziciju na mestu gde je konkurencija u svakoj sferi surova. Međutim, svakodnevna podrška porodice i prijatelja iz Srbije je ono sto me motiviše i daje snagu da uspem u ovoj “džungli”.

IMG 3741web Wannabe intervju: Nemanja Lisov

Šta trenutno radiš u Njujorku?

U Njujork sam se preselio pre par meseci da bih završio master studije i pokušao da napravim karijeru u svetu modelinga. Što se škole tiče, uspešno je privodim kraju, a sa druge strane pregovaram sa više agencija povodom angažmana.

Manekenstvo vidiš kao hobi ili buduću profesiju?

Svako ko se bavi manekenstvom zna da karijera modela neće večno trajati. Pokušaću da uživam u tome dok traje. Oduvek sam bio multitasker tako da je to i u ovoj situaciji slučaj. Želim uporedo da gradim karijeru marketing menadžera i modela,  a pošto sam perfekcionista težim da postignem vrhunske rezultate i na jednom i na drugom polju.

Koliko pratiš modne trendove?

Kada su modni trendovi u pitanju stvarno se trudim da uvek budem u toku i da znam šta je to što sledeća sezona nosi. Još jedna prednost ovog posla je u tome sto imate priliku da isprobate kolekcije koje tek treba da se pojave u radnjama tako da uvek znate šta je aktuelno.

Da li možeš da uporediš stil Njujorčana i Beograđana?

Ako bih upoređivao modni stil Beograđana i Njujorčana onda bih morao da primetim da u Njujorku na ulicama možete videti najrazličitije stilove, od sportskog do “apsolutne modne žrtve”. Kod nas je situacija drugačija i uglavnom preovlađuje suptilniji stil sa primesama sportske elegancije.

Koji su tvoji budući planovi?

Nažalost zbog obaveza neću moći da nastupim na Belgrade Fashion Week-u, tako da su mi planovi u sledećih par meseci nastupi na New York Fashion Week-u i na sledećem Belgrade Fashion Week-u.


Vesna Filipović je master elektronskog poslovanja. Inspirisana modom i modnom industrijom kreirala je Fashionela, unikatno mesto za sve fashioniste. Životni moto joj je: “In everything you do, you have to try to reach the moon”.

Comments