Nikola Šoć je crnogorski maneken. Manekenstvom je počeo da se bavi paralelno sa studijama turističkog menadžmenta, a prvi put je prošetao pistom 2008. godine za “Sweet Years”. Privlače ga automobilizam i putovanja. Omiljeni automobil mu je BMW, a turistička destinacija iz snova mu je Monte Carlo. Za njim žene “seku vene”, i gde god da se on pojavi nastaje prava histerija.

WANNABE MAGAZINE: Kako si počeo da se baviš manekenstvom?

NIKOLA ŠOĆ: Manekenstvom sam počeo da se bavim relativno kasno, 2008. godine i to na nagovor druga koji se već bavio tim poslom.

Koje su najvažnije modne manifestacije u Crnoj Gori i koliko se prati moda?

Najvažnije modne manifestacije su “Royal Fashion Week” i “Fashion Connection” i iskreno moram reći da moda u Crnoj Gori još nije dovoljno razvijena kao u nekim zemljama u regionu.

Prednosti i mane manekenskog posla?

Prednosti manekenskog posla su prije svega dosta putovanja, kao i to da se kroz ovaj posao se stiču mnoga poznanstva, a samim tim stiče se veliko iskustvo. I da se ne lažemo mnogo, više žena sam upoznao zahvaljujući ovom poslu (smeh). A što se tiče mana, postoje naravno kao i u većini poslova, a jedna od njih su predrasude, a hvala Bogu, kod nas ih ima dosta.

Koja je tvoja najveća želja kada je u pitanju svet modelinga?

Moram vam reći da nemam baš nekih želja, samo želim da kroz ovaj posao putujem i obiđem što više zemalja.

Da li ti smeta kada za manekene i manekenke kažu da su površni i opterećeni svojim izgledom?

Ne.

Da li posao manekena zahteva da koriguješ ishranu i kako to izgleda? Šta jedeš?

Naravno, jer se sve u ovom poslu više manje vrti oko fizičkog izgleda. Zahvaljujući mojoj mami, nasledio sam dobre gene, a to je osnovni preduslov. Posle toga idu kvalitetna ishrana i trening. Što se tiče ishrane, jedem 4-5 puta dnevno ali manje obroke. Za dobar izgled treba izbjegavati alkohol, slatkiše, peciva, masnu hranu i treba unositi što više tečnosti, voća i povrća. Inače, ovo je opširna tema o kojoj bismo mogli da pričamo dan i noć.

MIK4186 682x1024 Wannabe intervju: Nikola Šoć

Koliko treniraš da bi imao takvu mišićnu strukturu?

Treniram tri puta sedmično. Prije svega bitan je kardio trening za dobru definiciju (trčanje, plivanje itd.)

Na spomen tvog imena devojčice i devojke bukvalno lude. Posvetile su ti i status na Facebook-u “Ljubav je kad ispališ Nikolu Šoća zbog dečka”, šta ti misliš o celoj toj fami koja se diže oko tebe, i da li ti to smeta?

Moram vam reći da mi izuzetno prija kao i svakom normalnom momku. Šteta što ne mogu sve da ih ispoštujem (smeh).

Da li je istina da su ti devojčice nudile pare da se slikaš sa njima?

Jesu. Naravno ja sam odbio novac, ali njih nisam… Za fotografiju naravno (smeh).

Dobila sam zadatak od tvojih obožavateljki da ti postavim četiri ključna pitanja za njihov opstanak:

  • Da li si zaljubljen? Zaljubljen trenutno nisam.
  • Koji je tvoj tip devojke? Crnka ili brineta s prelijepim osmijehom, tamnim očima kao i tenom, usklađene visine.
  • Koliko si u vezi posvećen vezi i devojci? Uvijek dam sve od sebe (smeh).
  • Koliko ti je Facebook bitan u životu? Facebook je stvar koja dosta pomaže, a i odmaže u isto vrijeme. To je fenomenalna stvar da spoji dvoje ljudi, ali i isto tako je kao stvoren da ih rastavi.

I za kraj, da li čitaš Wannabe, i šta bi poručio našim čitaocima?

Naravno da čitam! Preporučujem čitaocima da slijede svoje snove bez obzira na prepreke.


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Comments