U intervjuu za Wannabe Magazine, autorka bloga “Patchwork à Porter” govori o modi, blogovanju i stilu. Upoznajte Sabrinu Tasini (Sabrina Tassini).

WANNABE MAGAZINE: Zdravo Sabrina! Kako si došla na ideju da blog nazoveš “Patchwork à Porter”?

SABRINA TASINI: Znam da nije lako razumeti naziv. Tražila sam nešto što bi se u potpunosti uklopilo sa mojom životnom filozofijom. Sama reč “patchwork” bukvalno znači “napravljeno iz delova”, a drugi deo naziva “A porter” znači nositi. Mislim da ono po čemu se razlikujemo jedni od drugih jesu upravo ti raznoliki delovi nas koje, kao i garderobu, uklapamo i nosimo po potrebi i u zavisnosti od raspoloženja.

IMG 3393 Wannabe intervju: Sabrina Tassini, modna blogerka

Autorka popularnog modnog bloga

Kako bi ti opisala svoj lični stil?

Oblačim se onako kako se trenutno osećam, a sada trenutno kombinujem rok i vintidž detalje sa onim malo smirenijim, ali s obzirom na to da je leto na pragu,  tokom tog perioda, više volim boho chic stil. Ipak, od skoro sam prosto fascinirana grandž i andergraund kulturom, tako malo eksperimentišem i pokušavam da to uklopim sa svojim ličnim ukusom. Perfekcija je stanje uma, a ja želim da srušim ideju o tome da moramo uvek da budemo savršeni i besprekorni. Smatram svoj stil prilagodljivim i nestalnim zato što volim promene i uvek isprobavam nove kombinacije.

Šta je najveći izazov kad je u pitanju tvoj modni blog?

Najveći izazov za jednog blogera je da inspiriše i širi pozitivnu energiju, pokušavajući da komunicira što je više moguće sa čitaocima. Blogeri su prijatelji, druželjubivi glas koji sugeriše i razgovara na način koji obogaćuje obe strane. Ja bih lično svoju strast za modom podelila sa svim ostalim modnim zavisnicima, ali podsećajući ih da savršenstvo nije najvažnija stvar i da morate izgraditi sopstveni stil uporedo sa idejama i mišljenjima koja zavređuju poštovanje. Mi smo svi posebni sa svim našim nedostacima, a blogeri su najbolji dokaz za to, jer oni nisu modeli već obični ljudi. Jedinstvenost je najotmeniji trend.

IMG 2711.jpg1  Wannabe intervju: Sabrina Tassini, modna blogerka

Jedinstvenost je najotmeniji trend

Šta radiš kad ne pišeš blog?

Van bloga ja sam samo običan student marketinga i komunikacija, ludački navučena na modu, zaljubljenik u umetnost i svetski putnik. Osećam prekomernu strast ka Njujorku i kolačima, u dubini duše sam mali štreber i pišem blog kad god mi se ukaze prilika za to, dok ispijam čaj prikovana za tablet. Sebe nazivam “glamuroznim štreberom” zato što se uvek nalazim između modnih revija i knjiga, koktela i kompjutera, šopinga i štrebanja, šetajući se na relaciji Bolonja – Milano, jer u Bolonji studiram, a u Milanu obilazim revije i ostale glamurozne događaje.

Ko je ili šta je imalo najveći uticaj na tebe?

Nesumnjivo mama i baka. Obe su volele da otkrivaju nove butike. Kuća nam je uvek bila puna nove odeće i aksesoara, nalik na bajku, a ja sam u slobodno vreme prelistavala modne časopise koje sam nalazila u kući i rezala sličice iz njih, a onda odvajala one koje su mi se najviše dopale. Svaka soba je bila puna mojih modnih kolaža, a i dalje je svaki komad u njihovoj garderobi posebna inspiracija za mene, koristim ih uz moje odevne kombinacije i nikad neću prestati to da radim.

IMG 25361 Wannabe intervju: Sabrina Tassini, modna blogerka

Moda kao stil života

Koji aktuelni modni trendovi ti se dopadaju, a koji ne?

Pre svega, želim da pojasnim da biti u trendu ne znači slepo pratiti ga, već to prilagoditi sopstvenom ukusu, i shodno tome, aktuelni trend koji ja naviše volim jesu pastelne boje, prema kojima osećam veliku strast, volim i “peplum” haljine, “hipi chic” maksi haljine, ručno pravljenju rupičastu garderobu. Ako ovog leta potpuno belo ne bude više u trendu, sledeća zima će označiti povratak potpune crne. Glasam za obe!

Kao idejni tvorac “Patchworkporter”-a, gde ga vidiš za pet godina?

Obično ne volim da planiram mnogo unapred, jer volim da živim u sadašnjosti. Nisam još uvek razmišljala kako i zašto ću nastiti sa blogom, ali ono što znam jeste da će to ostati moja najveća strast još dugo. Nadam se da ću za pet godina naći svoje mesto u modnoj mašineriji i da će se moj blog razvijati u skladu sa mojim trenutnim potrebama. Jedno je sigurno: Želim da to ostane mesto za razmenu ideja, malo mesto gde mogu da pobegnem od svakodnevice, bilo da se radi o odevnim kombinacijama ili jednostavno rečima. U svakom slučaju, vreme će reći svoje.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Prevod sa engleskog: Ginger Lady

Comments