05 Wannabe intervju: Vuk VukićevićWANNABE MAGAZINE: Kako si izgradio svoj stil?

Vuk Vukićević: Ni danas ne smatram da imam izgrađen stil, čak volim i da prepustim drugim osobama da mi daju savet šta je lepo i šta mi dobro stoji. Umem često na revijama koje radim da ugledam nešto što mi se dopada, pa tako dobijem nove ideje za oblačenje. U suštini, oblačim se u zavisnosti od raspoloženja i mesta na koje idem. Ali ako moram da izaberem stil, najviše volim tzv. sportsku eleganciju.

Koji ti je omiljeni brend?

Nemam omiljeni brend, volim raznovrsnost.

Kako si postao maneken?

To davno beše, sećam se ja… Jednom prilikom na treningu u teretani, upoznao sam Boška Jakovljevića, koji me je posavetovao da pokušam, i ugovorio mi sastanak sa Nenadom Radujevićem, direktorom i vlasnikom modne agencije Click. Posle sastanka i razgovora sa njim, pružena mi je prilika i tako je krenulo. I danas sam im zahvalan na tome.

Prednosti i mane manekenskog posla?

Mane… Istina je da je to posao koji se ljudima lako podvuče pod kožu. Najvažnije je da manekeni ne pate od količine posla koje rade i njihove tzv. popularnosti, jer je sve to vrlo lako promenjljivo a i drugačiji kriterijumi su od tržišta do tržišta. Treba znati da jako mali broj može da živi od tog posla, a i oni uspešni su prolazni. Prednosti su one koje svi najčešće spominju, a to su upoznavanje tog sveta, mogućnost sticanja kontakata i naravno, najlepše od svega – putovanja za one koji imaju sreće.

Je li danas teže uspeti u modnom svetu nego kada si ti počinjao svoju karijeru?

To je teško pitanje, jer se dosta promenilo. Pogotovo tehnološki. Sa jedne strane, pojavile su se digitalne kamere, kompjuteri koji su omogućili obrade fotografija, pa se mane manekena mnogo lakše skrivaju, ali se samim tim i broj mogućih manekena povećao. Takođe, mnogo je lakša komunikacija sa inostranim agencijama zahvaljujući mejlu, lakom slanju fotografija i ostalog, svet je nekako postao manji.

Da li ti smeta kada za manekene i manekenke kažu da su površni i da su opterećeni izgledom?

Ne, naravno. Mada ni te priče nisu tako daleko od istine. Čast izuzecima.

101 Wannabe intervju: Vuk Vukićević

Koliko obraćaš pažnju na to kako si obučen i na negu?

Trudim se da budem lepo obučen, ne sviđa mi se kada se na nekome vidi iz daleka da se previše trudi oko oblačenja. Ne treba se opterećivati time. Što se nege tiče, klasičan sam muškarac (možda se moze reći i Balkanac), ali sve umereno i jednostavno.

Zbog čega su u manekenstvu tabu tema – gej lobi, prostitucija i droga?

Zato što toga ima i previše.

Dogodi li ti se ikad da ne možeš da “smisliš odeću koju nosiš na reviji?

Retko, ali i tada moje mišljenje nije tako važno. Ukusi se razlikuju. Činjenica jeste da je lepše raditi u nečemu što ti se sviđa, ali ako to nije slučaj, publika to ne treba da primeti.

Postoji li fotograf/dizajner s kojim nisi sarađivao a imaš veliku želju?

Ne.

Zvonko Markovic 1 Wannabe intervju: Vuk Vukićević

Sa revije Zvonka Markovića

Da li je za tebe manekenstvo hobi ili posao?

Često je bilo perioda u mom životu da mi manekenstvo bude jedini izvor prihoda, ali i tada i uvek sam ga smatrao samo hobijem.

Koji je tvoj tip devojke? I da li mora da bude manekenskih proporcija?

Nemam tip devojke, a definitivno ne mora da bude tih proporcija, štaviše.

Da li je bila neka situacija u životu kada ti je činjenica što si maneken bila od koristi ili išla na tvoju štetu?

Naravno, i dan-danas u biznisu i mom pravom poslu, manekenstvo ima veliki uticaj, često me prepoznaju i samim tim imaju drugačiji odnos prema meni.

Često možemo čuti da su žene u Srbiji opterećene modom. Što misliš o njihovom stilu? Jesu li uniformisane?

Nažalost, narod jako teško živi, i mali je broj devojaka koje mogu da se oblače u skladu sa svojim stilom i ukusom, tj. njihove želje i mogućnosti nisu isto. Ne mogu iskreno da globalizujem i komentarišem stil oblačenja kod nas. Činjenica je da sve što vidimo ionako dolazi iz inostranstva bilo da je to istok ili zapad. I ne, ne mislim da su uniformisane.


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Comments