Bliži se već duže vreme očekivan period leta: sunce, vrelina kombinovana sa milinom može se naslutiti u vazduhu, na repertoar dolaze kratke haljine, šortsevi, suknjice i majice bez rukava, a neizostavne su i haljine koje prate liniju tela, kao i one lepršave sa sposobnošću da istaknu grudi, zadnjicu, ruke – ma sve što poželimo.

Suočimo se i sa sledećom činjenicom – zima je bila duga, a trpeza nikad bogatija, slatkiši nikad slađi, a čokolade se zimi nekako izazovno i omamljujuće zavodljivo tope u usnama. I tako dva dana, nedelju dana, mesec dana, dva, tri – leto samo što nije.

priroda je uz nas Wannabe motivator: Leto i skidanje kilograma

Priroda u ulozi personalnog trenera

Da potvrdimo: jedva čekamo letnji odmor, plažu, slanu vodu, pesak i sunčeve zrake, kupaće kostime, koktele i… kupaći kostimi! Ogledalo – par kilograma viška. Struk umesto peščanog sata poprimio je izgled zabundanog ružnog, debelog zeca. Jake butine su postale pozamašne, ruke su se omlitavile i opet krivimo sebe i sneg. Šta je-tu je, za svaki problem postoji rešenje.

Prvo, većini devojaka, običnim smrtnicama i onima koje nisu Bog zna kako fizički aktivne i ne posećuju redovno teretanu i fitnes centre, pada roletna na oči kad detektuju sledeće – toliko i toliko grama toga, šačica XY namirnice (‘ej, šačica), toliko i toliko minuta kardio treninga, lopta ova, pilates onaj, cena ova, rezultat siguran – ma daj.