Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Wannabe motivator: Umem, znam i mogu da budem najbolja verzija sebe

Wannabe motivator: Umem, znam i mogu da budem najbolja verzija sebe

Sve što je teško biće lako – ako se dovoljno potrudite. Inspiraciju potražite u poderanim kolenima, u tragovima u snegu, u nevažnim sitnicama koje su tu sasvim slučajno. Nekada zaboravimo smisao, jer smo preokupirani besmislom. Koračajući tragom motivacije koja je saputnik onih retkih, uočavaju se natpisi: “Nije bitno kakva je stvarnost, već kako je percipiraš”. Kormilo života je u našim rukama, potrebni su nam samo jasni putokazi, more taman toliko mirno da nam ulije početnu sigurnost i jedra dovoljno jaka da nadjačaju oluju.

Postoje različite tehnike da ovladate veštinom “moći, hteti, umeti”, ali za početak treba da se oslobodite svih negativnih šema razmišljanja, pogleda na svet, pristupa problemima. Ako svaki put ustuknete kada vam život zalupi šamar zbog neznanja, manjka iskustva, volje – bićete pogodan džak za udaranje. Dozvolite sebi da primate udarce, ali i da ih vraćate sa uračunatom kamatom za pretrpljeno.

slika126 Wannabe motivator: Umem, znam i mogu da budem najbolja verzija sebe

Magija uspeha si ti

Kada odredite gde želite da stignete, morate naći put i prevozno sredstvo do cilja, uvek imajući na umu da vreme ima naviku da nestaje, da nam se otima iz ruku i radi onako kako mu je volja, pa ga moramo dobro držati pod kontrolom. Lenjost je korisna stvar, ali samodisciplina još korisnija. Najbolji rezultati izviru iz grešaka, padanja, kritika, straha da to nije jedina i najbolja silueta našeg trajanja u vremenu i prostoru. Kada isključite napajanje negativnim ometačima, ostaće više energije za vas. Sasvim je prirodno da čovek ima gard pred promenama, situacijama koje mu nisu naklonjene, da se štreca od svake neizvesnosti, ali valja položiti sve testove na univerzitetu života.

Kad god se ispreči: “Ja to ne mogu, ne umem, ne znam”, pucnite prstima volje, naoružajte se strpljenjem i potrebom da savladate svaki stepenik do vrha. Neznanje je vredno samo kada postane znanje, strah kada vas natera da budete neustrašivi. Jedno od dobro poznatih imena iz domena psihologije uspeha, Brajan Trejsi (Brian Tracy), sačinio je jednostavnu formulu uspeha, koja isijava suštinu:

Stepen pojedinačne uspešnosti = (Urođene sposobnosti + Stečene sposobnosti) x Stav

Kada u lonac stvarnosti dodate sve sastojke jednog čoveka višeg reda, kao što su ciljevi, rad, upornost, odnos prema sebi i drugima, veštine, svi faktori “X” koji ga čine vanzemaljcem – dobićete specijalitet koji se zove “Vi”.

Jedan panonski dečak, koji pesmom motiviše, napisao je: “Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe. Nikad ne znaš ko će zasijati kad ti ostaneš u mraku.”

Ne plašite se straha, plašite se sebe u verziji koja nije vaša. Bolje je ići bos, nego nositi cipele koje žuljaju. Bacite ih i trčite, umorite se, zastanite, ali uvek nastavite dalje – dok ne stignete do najbolje verzije sebe.


Jelena Pavlović – dete i čovek, PR, pisac, autor romana “Tajne robotovog mozga”, “Mladost pod oklopom”, suvlasnik kragujevačkog portala Prava priča. Istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice