Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Svet oko nas kao da je tek pušten sa neke specijalne terapije. Sve je ludo, brzo, prolazno, uskraćeno za meru i ukus, pretrpano i prazno, zauzeto, a samo. I u tom sistemu pravila bez pravila neće ništa sa neba baš pred nas pasti. Čitava filozofija  uspeha stane u par reči: “Sve je u nama i na nama“. Stati ispred sebe je najveći izazov. Upoznati sve svoje mogućnosti i staviti ih u službu napredovanja jednako je kao postati najmoćniji čovek na svetu. Mudriji od nas običnih smrtnika su davno ostavili pisane smernice:

“Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može.” – napisao je Jovan Dučić.

Spoznaja je prevozno sredstvo do cilja. Snovi, ambicije i realna htenja očekuju od vas da ih ostvarite, zgrabite, da potučete sve snagom uma, talenta, faktora koji vas stavljaju iznad ostalih.

Jer, kao što reče Džordž Bernard Šo: “Pobrinite se da dobijete ono što zaista želite jer će vas prisiliti da volite ono što vam se daje.”

“Skupo se ispašta biti besmrtan.  Za to se umire više puta.” – tvrdi mudri Niče.

I zaista naviknite da umirete svaki put kada neuspeh bude brži, kada oluja odnese sav trud bestraga, samo tako ćete iznova regenerisati volju da pokušate i da uspete. Pomirenost ne znači odustajanje, već predah i nastavak borbe. Svetla mogućnosti se upale samo kada pritisnete prekidač upornosti da oterate mrak.

Brajan Trejsi (Brian Tracy) zastupa stav da odgovornost za postavljanje granica snosimo sami, kao i da uvek moraju biti prevaziđene prepreke  između nas i naših ciljeva. Najbitnije je izgraditi stav: “Ne odustajem!” Ovaj guru uspeha tvrdi da je svako od nas opremljen, kako mehanizmom uspeha, tako  i mehanizmom neuspeha, u zavisnosti od sklonosti koju negujemo. Ako krenemo putem manjeg otpora, treba da imamo na umu “ako nas neko odnese do cilja, ne smemo govoriti da smo ga dostigli”. Kad stavri sami uzmemo u svoje ruke, ma koliko teško bilo, sve privilegije koje pristignu na adresu, ostaju u našem vlsništvu. Mehanizam uspeha pokreće cilj – jasan, merljiv, vremenski uokviren.

naslovna111 Wannabe motivator: Uspeh je u vama

Odustajanje ti ne stoji!

Da biste uspeli morate uvek imati i račun ispred sebe koji morate da platite trudom, energijom, vremenom ponekad suzama, neprospavanim noćima. Uspeh se plaća unapred i to puna cena, bez čekanja, rata i popusta. Odluka je na vama da li ćete platiti sve odmah ili uštedeti trenutno na račun budućnosti! Čovek bez cilja uvek radi u korist drugog!

“Otkrio sam da je sreća prilično predvidljiva. Ako želite više sreće, rizikujte. Budite aktivni. Pokažite se u pravoj prirodi.“


Jelena Pavlović – dete i čovek, PR, pisac, autor romana “Tajne robotovog mozga”, “Mladost pod oklopom”, suvlasnik kragujevačkog portala Prava priča. Istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice