Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

Paolo Koeljo je jedan od najvećih pisaca današnjice, a poznat nam je po svojoj knjizi Alhemičar, koju smo svi pročitali u nekom trenutku. Ta knjiga nam dođe kao obavezno štivo, poput Malog princa  to jednostavno moraš da pročitaš. Ipak, malo ljudi zna da ovaj autor ima još fantastičnih knjiga u kojima svi uživamo, a jedna od njiha je svakako Veronika je odlučila da umre.

View this post on Instagram

#bookstagram

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Veronika je jedna izuzetno interesantna devojka koja je, kada je postigla gotovo sve što je želela u životu, zaključila da taj život nema smisla jer su joj svi dani potpuno isti, pa je jednostavno odlučila da umre.

Nisu više bitni ni njena mladost, lepota, momak i divna porodica, pa čak ni posao koji je ispunjava, jer nešto u njenom životu prosto nije u redu. Usred izbijanja rata u Jugoslaviji, ona uzima pregršt pilula za spavanje očekujući da se više nikada ne probudi. Ali ono što nije planirala je da će se probuditi u psihijatrijskoj bolnici, i od tog momenta joj se život iz korena menja, što možemo posmatrati kao ponovo rađanje, metaforički.

Ovaj roman je inspirisan događajima iz života pisca, što predstavlja dodatni “začin” u ovom delu upravo zbog emocija koje su osetne u njegovim rečima.

Roman Veronika je odlučila da umre problematizuje pitanje ludila i slavi pojedince koji se ne uklapaju u obrasce koje društvo smatra normalnim, jer su to nametnute norme koje nam svima realno idu na živce.

Izuzetan i nesvakidašnji portret mlade žene, koja se našla na raskršću između očajanja i oslobođenja, pisac je poetično i nesputano prikazao u vidu životne svakodnevice koja se najednom pojavljuje kao nova mogućnost. Ovo je zapravo nešto što se čoveku zaista svakog trenutka nudi, ali toga često nismo ni svesni.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Editors choice