Njen YouTube kanal je prava oaza dobrog zvuka, svoju ljubav prema muzici deli sa svima nama. Ona je Sara Jovanović. Upoznajte ovu mladu i talentovanu damu!

WANNABE MAGAZINE: Pevanje i ti. Kako je počela vaša priča?

SARA: Još u četvrtoj godini života shvatila sam šta me čini najsrećnijom. Obožavala sam da izvodim mini performanse u našoj kući za moje roditelje ili goste, s ponosom, iako mi je ponekad mikrofon zamenjivala četka za kosu ili čaša za vodu. Često sam pevala sama za sebe, pokušavajući da imitiram uspešne zvezde sa MTV-a, dok me je mama krišom gledala, pa mi danas prepričava kako je već tada videla u meni pevačicu. Vremenom sam se opredelila za R’n’B i pop muziku, i počela da kačim svoje obrade na YouTube, želeći da čujem i mišljenje drugih ljudi, sa svih krajeva sveta. Nisam išla u muzičku školu ili imala časove pevanja, jer sam mislila da će to previše uticati na moj stil pevanja, koji sam htela da izgradim prvenstveno sama. Međutim, sad kad sam malo zrelija, shvatam da je veoma važna i tehnika, koja može da se usavrši sa dobrim profesorom pevanja.

Prvi veliki uspeh sam doživela prošle godine, pobedivši na takmičenju “Story Zvezda”, koji je organizovao časopis “Story”. Ove godine sam odlučila da se prijavim za “Prvi glas Srbije”, jer bih volela da publika shvati koliko mi znači pevanje, i da sam pronašla svoj smisao života u njemu. Zavidim karijerama nekih stranih pevačica, ali bih mnogo volela da uspem na našim prostorima, jer sam previše puta čula da je kod nas skoro nemoguće probiti se sa nekim drugačijim stilom, a da nisu narodnjaci. Bilo bi divno kad bih uspela da dokažem sebi i drugima da je ipak moguće, jer smatram da nisam jedina koja to želi, naprotiv.

audicija 3 Wannabe Talenti: Sara Jovanović

Sara na audiciji za “Prvi glas Srbije”

Koji ti je muzički žanr omiljeni? 

Generalno, ne volim deljenje muzike na žanrove, pošto mislim da ih je toliko mnogo danas, da svaki od njih utiče na drugi, na neki način. Poštujem svaki žanr, svakog pevača, ako je dobar umetnik, i volim da eksperimentišem. Ali kad bih morala da se opredelim, rekla bih R’n’B i pop.

20120921 135802 Wannabe Talenti: Sara Jovanović

Muzika i moda

Koju domaću muzičku zvezdu posebno ceniš i zbog čega?

Ne slušam mnogo domaću muziku, ali cenim Mariju Šerifović, Jelenu Tomašević i Aleksandru Radović. Volim kada je neko profesionalan, i kada zna tačno šta želi.

IMG 3402 Wannabe Talenti: Sara Jovanović

Lepa i talentovana

Kako vidiš sebe za deset godina?

Za deset godina vidim sebe sa završenim fakultetom, i dalje usmerena muzički, sa mnogo više iskustva, umetničkog i životnog, nadam se sa nekom karijerom iza sebe i srećna u stabilnoj vezi.

Šta voliš da čitaš na Wannabe-u? Imaš li omiljenog autora ili rubriku?

Volim sve vaše rubrike o modi, rubriku “Trach Up”, pogotovo zbog načina na koji pišete, uvek me slatko nasmejete. Takođe mi se sviđaju tekstovi o putovanjima, a od autora najviše volim Ranka Trifkovića i Emiliju Cvijanović.

Prethodne Wannabe Talente upoznajte ovde.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments