Tijana Vučković je rođena 1992. godine u Leskovcu. Sa osam godina upisuje nižu muzičku školu i počinje da svira klavir, a u srednjoj paralelno pohađa dva odseka – teoretski i solo pevanje. Učestvovala je na mnogim festivalima i takmičenjima i osvajala prve ili druge nagrade. Sa 18 godina, u težnji da ostvari svoje ambicije, seli se u Beograd. Na Festivalu italijanske kancone u Beogradu 2010. osvaja prvu nagradu – put u Rim.

DSCN4819 Wannabe Talenti: Tijana Vučković

Trenutno studira italijanski jezik i sprema prijemni za muzičku akademiju

Pevanje i ti. Kako je počela vaša priča?

Rasla sam uz Diznijeve (Walt Disney) klasike i uz zvuke ABBA-e i AC/DC-ja sa gramofona, pa kad god sam se pela uz stepenice svoje zgrade, uvek sam pevala neku od omiljenih pesama, jer je eho hodnika imao efekat kao da imam mikrofon. Priliku da sa pravim mikrofonom nastupam pred publikom dobila sam zahvaljujući nastavniku muzičkog u osnovnoj koji me je prijavio za festival “Deca pevaju hitove”, na kom dobijam i svoju prvu novčanu nagradu. Nakon toga sledili su brojni nastupi i nagrade.

Kako sebe vidiš za deset godina?

Kao afirmisanu pevačicu čije su vokalne sposobnosti i pesme cenjene i van granica naše zemlje.

Koji muzički žanr ti je omiljeni?  

Pretežno slušam stranu muziku – pop, r’n’b, međutim, imam i omiljene rok, soul i klasične vokale. Zapravo je moj muzički ukus vrlo raznovrstan i jednako mogu da uživam i u operi i u dubstepu.

Zbog čega si se prijavila za Wannabe Talente?

Redovno pratim vaše članke koji se izdvajaju kreativnošću i kvalitetom i kada sam videla vaš konkurs, pomislila sam da bih volela da budem predstavljena baš na taj način.

Šta voliš da čitaš na Wannabeju? Imaš li omiljenog autora ili rubriku?

Volim tekstove koji se odnose na život mladih i duhovito viđenje nekih situacija u kojima se mnogi od nas pronalaze. Naravno, pratim vaše vesti iz sveta muzike i još neke tekstove iz Lifestylea.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments