Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Žene koriste tehnologiju. Savremena dama osim laptopa ima pametni telefon, tablet-uređaj ili bar džepni plejer. Žene koriste tastature i miševe i zvučnike i sve drugo što i muškarci. A pošto industrijom tehnologije vladaju muškarci, misle da je dovoljno da se svaki od navedenih uređaja presvuče ružičastom maskom i ukrasi šljaštećim kamenčićima.

Istina je, međutim, malo drugačija.

Predma dame zaista uživaju u lepim ukrasima i nežnim tonovima, mnogo više ih zanima dobar dizajn, trajnost i jednostavnost upotrebe. Tehnika bi, u vom pogledu, morala da se ugleda na modu i jednostavan, izdržljiv i dopadljiv dizajn klasične ženske torbice.

pink Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Možda za tinejdžerke, ali ne i za sve žene

Evo kako izgleda pet spravica koje su izrađene za ženske potrebe.

Pametni budilnik

Žene imaju lakši san i brže se bude. To, ipak, ne znači da su u stanju da đipe iz sna i gotovo iz kreveta započnu dan. Jedan od proizvoda prilagođenih ženama jeste Sleeptracker. Nosi se kao ručni sat. Meri ritmove sna i kad ujutru opazi pokrete, uključuje budilnik tako da vas nikad ne trgne iz dubokog sna.

sleeptracker Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Sleeptracker Elite za nežno buđenje

A tu je i Clocky, budilnik na točkićima koji će da utekne ukoliko pokušavate mnogo da odlažete buđenje. Zabavno i dinamično, baš kao savremena žena.

Štampač u torbici

Ako je u porodici otac fotograf, obično nosi ogroman nabudžen aparat sa teleskopskim objektivom. U svakom slučaju to je nešto što liči kao da vam je neophodna stručna škola da biste ga koristili, a plus mora da košta ‘iljade. Ali ako je porodični fotograf mama, na raspolaganju je pregršt praktičnih malih aparata koji sve rade sami (osim škljocanja).

A00LC Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Ovakav u tašnici nosi Lejdi Gaga, pa vi vidite

Kao bomba odjeknula je vest da Lejdi Gaga (Lady Gaga) u tašnici nosi štampač Polaroid 3×4″ GL10, koji je u stanju da joj odmah odštampa fotografije. I drugi proizvođači nude lake, male, jednostavne štampače koji slike mogu da preuzimaju sa mobilnih uređaja ili interneta. Tu je Canonov PIXMA All-in-one, kao i HP-ov PhotoSmart koji pruža mogućnost da fotografije odmah i odštampate.

GPS

Najpopularniji pametni telefon među ženama jeste iPhone, pa je kompanija Pioneer SmartCradle napravila veoma korisnu stopicu koja telefon pretvara u automobilski GPS-uređaj.

smartcraddle Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Pametna spravica za pametnice

TomTom je izbacio ručni GPS koji dame upozorava na saobraćajne gužve, a tu je i Garminov tragač koji staje na dlan (baterija mu traje mesec dana), a pomoću koga brižna majka može da prati članove porodice (i kućne ljubimce), te uvek zna gde se ko nalazi.

Apple

Kompanija Apple je primer kako se dizajnira za žene. Uvek su pazili na dizajn, da bude zaobljen, uz materijale koji su izdržljivi, a prijatni na dodir. Nije posredi samo jednostavnost upotrebe, već dobar dizajn interakcije. Program ili uređaj ne moraju biti uprošćeni da bi ih žene koristile, ali dame prednost daju opremi za koju je jasno kako se koristi ili se može brzo savladati.

iphone Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Žene vole iPhone, pa to ti je

Apple je u svakom slučaju pobednik, jer trećina populacije dama koristi iPhone. Kad se prvi put pojavio iPad, 34% korisnika bile su žene.

E-čitači

Žene čitaju, žene kupuju knjige. Najprodavanije elektronske knjige spadaju u “žensku” književnost. Stoga nije neobično to što su e-čitači najpopularniji među damama.

reader Wannabe TechDiva: Tehnika ženama!

Gospodarice tržišta e-čitača

Žene biraju jednostavne modele koji, brate, služe za – čitanje, kakve nude Amazon Kindle, Barnes & Noble Nooks, dok muškarci traže tablete sa bezbroj opcija i funkcija. I zvanično, od 2010. godine, žene čine više od polovine tržišta za čitače.

Tenika ženama!


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice